Πάνω από 400 επικίνδυνα εμφυτεύματα στήθους διακινήθηκαν στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Πάνω από 400 επικίνδυνα εμφυτεύματα στήθους διακινήθηκαν στην Ελλάδα

εμφυτεύματα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αναλυτικά στοιχεία για τους παραλήπτες των συνολικά 250 ζευγών εμφυτευμάτων στήθους με βιομηχανική σιλικόνη που χρησιμοποίησαν Έλληνες πλαστικοί χειρουργοί την περίοδο 2009 – 2010, έδωσαν στον ΕΟΦ και το υπουργείο Υγείας οι εταιρίες που νόμιμα τα εισήγαγαν και τα διέθεσαν στην αγορά.

Τη διακίνηση των συγκεκριμένων εμφυτευμάτων της εταιρίας Poly Implant Prothese (PIP) και στη χώρα μας επιβεβαιώνει και η απόφαση ανάκλησής τους που εξέδωσε ο ΕΟΦ στις 14 Απριλίου του 2010.

Πάντως, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα», τα συγκεκριμένα επικίνδυνα εμφυτεύματα έχουν χρησιμοποιηθεί μόνο σε 15-20 ασθενείς, σύμφωνα τουλάχιστον με τα στοιχεία που είχε στα χέρια της μέχρι και εχθές το βράδυ η επιστημονική ένωση πλαστικών χειρουργών.

Μιλώντας στην εφημερίδα, ο πρόεδρος του ΕΟΦ, Γιάννης Τούντας, δήλωσε ότι «έχουμε ζητήσει αναλυτικά στοιχεία για την ακριβή ποσότητα των ενθεμάτων που έφτασαν στην Ελλάδα, πόσα από αυτά διακινήθηκαν και ποιοι ήταν οι γιατροί που τα προμηθεύτηκαν και τελικά τα χρησιμοποίησαν».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ενθέματα της PIP διατίθεντο προς 500-600 ευρώ το ζεύγος, ενώ οι πιο διαδεδομένες μάρκες κόστιζαν σχεδόν το διπλάσιο (800-1200 ευρώ). Ωστόσο, η χαμηλή τιμή τους δεν θεωρήθηκε απόδειξη κακής ποιότητας, καθώς υπάρχουν και άλλα ενθέματα στο εμπόριο με ανάλογες τιμές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ