Ολλανδία: Στη «φάκα» της αστυνομίας υλικό για ένα δισεκατομμύριο χάπια ecstasy - iefimerida.gr

Ολλανδία: Στη «φάκα» της αστυνομίας υλικό για ένα δισεκατομμύριο χάπια ecstasy

Φωτογραφία: AP Photo/Bullit Marquez
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ολλανδική αστυνομία ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι κατάσχεσε υλικό που αρκούσε για να παρασκευαστεί ένα δισεκατομμύριο χάπια ecstasy μέσα σε ένα φορτηγό κοντά στα σύνορα με το Βέλγιο.

Οι πρώτες ύλες -100 δοχεία με υδρογόνο, 15 τόνοι καυστικής σόδας, 3.000 λίτρα άλλων χημικών ουσιών- άξιζαν αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ αφ' εαυτών, σύμφωνα με μια ανάρτηση της ολλανδικής αστυνομίας στον λογαριασμό της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Σύμφωνα με τις αρχές, η ποσότητα κατασχέθηκε στο χωριό Ρίλαντ, στη νότια επαρχία Ζέελαντ, περίπου 80 χλμ. νότια του Ρότερνταμ και 40 χλμ. βόρεια της Αμβέρσας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ναρκωτικά διακινούνται και από τα δύο λιμάνια. Η Ολλανδία θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα κέντρα παραγωγής και διακίνησης του ναρκωτικού Έκσταση.

Η ολλανδική αστυνομία δεν έκανε κάποια εκτίμηση για την αξία πώλησης των ναρκωτικών που θα μπορούσαν να παρασκευαστούν με τα υλικά που κατάσχεσε στους τελικούς χρήστες, ούτε διευκρίνισε εάν προχώρησε σε συλλήψεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Eκσταση υλικό αστυνομία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ