ΑΔΜΗΕ: Ο παραιτηθείς διευθύνων σύμβουλος αρνείται να επιστρέψει τα χρήματα της αύξησης που πήρε - iefimerida.gr

ΑΔΜΗΕ: Ο παραιτηθείς διευθύνων σύμβουλος αρνείται να επιστρέψει τα χρήματα της αύξησης που πήρε

Φωτογραφία: Intimenews
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την Δευτέρα θα οριστούν οι αντικαταστάτες του ηγετικού διδύμου της ΑΔΜΗΕ, του προέδρου Εμμανουήλ Κορωνιωτάκη και του διευθύνοντας συμβούλου Ιωάννη Μπλάνα, όπως ανέφεραν στο iefimerida.gr πηγές του υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σε ερώτηση για πληροφορίες που είδαν το φως τς δημοσιότητας σύμφωνα με τις οποίες τα δύο στελέχη αρνούνται να παραιτηθούν υποστηρίζοντας ότι οι αμοιβές που πήραν ήταν νόμιμες οι ίδιες πηγές του υπουργείου διευκρίνιζαν ότι ο πρόεδρος του ΑΔΜΗΕ δεν έφερε καμία αντίρρηση, ωστόσο παραδέχονταν ότι υπήρξαν γκρίνιες από τον διευθύνοντα σύμβουλο ο οποίος αρνήθηκε να επιστρέψει τα χρήματα επικαλούμενος νομικά επιχειρήματα υπέρ αυτού.

Υπενθυμίζεται ότι το ηγετικό δίδυμο του ΑΔΜΗΕ είχε κατηγορηθεί για αύξηση των αμοιβών τους στις 20.000 ευρώ το μήνα και έλαβαν αναδρομικές αποδοχές 200.000 ευρώ για ένα έτος. Το θέμα είχε φέρει στη Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Σκρέκας και οι κ.κ. Κορωνιωτάκης και Μπλάνας, έθεσαν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη, ο οποίος τις έκανε αποδεκτές. Οι επικεφαλής του ΑΔΜΗΕ ανέφεραν ότι η αλλαγή της αποζημίωσης τους έγινε νομότυπα και σύμφωνα με τους όρους των συμβάσεων που είχαν υπογράψει. Ωστόσο, είχαν δεσμευτεί να επιστρέψουν άμεσα τα ποσά που τους καταβλήθηκαν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ