Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι φαρμακοποιοί - iefimerida.gr

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι φαρμακοποιοί

ασθενείς
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους μέχρι την Παρασκευή αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί της Αθήνας και του Πειραιά και δεν θα δίνουν φάρμακα με πίστωση.

Μετά από αυτήν την απόφαση, οι ασφαλισμένοι θα συνεχίσουν να πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακα, καθώς τα φαρμακεία δεν θα χορηγούν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους ανεξαρτήτως ασφαλιστικού ταμείου.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος έστειλε μήνυμα στους φαρμακοποιούς πως εάν εξακολουθήσουν να μη χορηγούν φάρμακα με πίστωση, τότε το υπουργείο θα προχωρήσει στην κατάρτιση μεμονωμένων συμβάσεων με φαρμακεία.

Ο υπουργός χαρακτήρισε ως «συνδικαλιστική ενέργεια έξω από τα όρια της δεοντολογίας» την απόφαση των Φαρμακευτικών Συλλόγων που υποχρεώνει τους ασφαλισμένους να καταβάλουν το σύνολο της φαρμακευτικής δαπάνης από την τσέπη τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ