Κρεμμυδόσουπα γαλλική

Σας δίνω την εύκολη συνταγή, χωρίς κρασί, είναι πιο ελαφριά και εύκολη στην προετοιμασία.

Υλικά

  • 5 κρεμμύδια
  • 100 γραμμάρια τριμμένο τυρί
  • 4-6 φέτες χωριάτικο ψωμί
  • 1 λίτρο ζωμό κρέατος
  • 20 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 κουταλιά σούπας αλεύρι
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Καθαρίστε τα κρεμμύδια και κόψτε τα σε λεπτές ροδέλες
  • Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και ροδίστε τα κρεμμύδια για 3 λεπτά
  • Ρίξτε το αλεύρι, ανακατέψτε
  • Λιώστε τον ζωμό κρέατος σε πολύ ζεστό νερό και προσθέστε το στην κατσαρόλα
  • Σκεπάστε την κατσαρόλα και βράστε σε σιγανή φωτιά για 30 λεπτά
  • Ανάψτε το γκριλ στους 200 βαθμούς
  • Αδειάστε τη σούπα σε ατομικά μπολάκια που μπαίνουν στον φούρνο
  • Βάλτε μια-δυό φέτες ψωμί σε κάθε μπολάκι, απλώστε πάνω στο ψωμί τριμμένο τυρί
  • Ψήστε στο γκριλ για 5-10 λεπτά, ώσπου να λιώσει το τυρί και να ροδοκοκκινίσει το ψωμί

Μη δεσμεύεστε για τα μπολάκια: χρησιμοποιείστε ατομικά σκεύη, ό,τι μπαίνει στον φούρνο!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ