fbpx Κρεμμυδόσουπα γαλλική | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE

Κρεμμυδόσουπα γαλλική

Κρεμμυδόσουπα γαλλική
09|02|2017 | 13:25

Σας δίνω την εύκολη συνταγή, χωρίς κρασί, είναι πιο ελαφριά και εύκολη στην προετοιμασία.

Υλικά

  • 5 κρεμμύδια
  • 100 γραμμάρια τριμμένο τυρί
  • 4-6 φέτες χωριάτικο ψωμί
  • 1 λίτρο ζωμό κρέατος
  • 20 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 κουταλιά σούπας αλεύρι
  • Αλάτι και πιπέρι

Κρεμμυδόσουπα γαλλική | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

  • Καθαρίστε τα κρεμμύδια και κόψτε τα σε λεπτές ροδέλες
  • Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και ροδίστε τα κρεμμύδια για 3 λεπτά
  • Ρίξτε το αλεύρι, ανακατέψτε
  • Λιώστε τον ζωμό κρέατος σε πολύ ζεστό νερό και προσθέστε το στην κατσαρόλα
  • Σκεπάστε την κατσαρόλα και βράστε σε σιγανή φωτιά για 30 λεπτά
  • Ανάψτε το γκριλ στους 200 βαθμούς
  • Αδειάστε τη σούπα σε ατομικά μπολάκια που μπαίνουν στον φούρνο
  • Βάλτε μια-δυό φέτες ψωμί σε κάθε μπολάκι, απλώστε πάνω στο ψωμί τριμμένο τυρί
  • Ψήστε στο γκριλ για 5-10 λεπτά, ώσπου να λιώσει το τυρί και να ροδοκοκκινίσει το ψωμί

Μη δεσμεύεστε για τα μπολάκια: χρησιμοποιείστε ατομικά σκεύη, ό,τι μπαίνει στον φούρνο!

Κρεμμυδόσουπα γαλλική | iefimerida.gr 1

ΣΧΟΛΙΑ