Ελεωνόρα Ζουγανέλη στο iefimerida: Ο γάμος δεν με ενθουσιάζει, αλλά θα ήθελα ένα παιδί - iefimerida.gr

Ελεωνόρα Ζουγανέλη στο iefimerida: Ο γάμος δεν με ενθουσιάζει, αλλά θα ήθελα ένα παιδί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η φωνή της είναι συνυφασμένη με τη χαρά αλλά και τη λύπη, την αγάπη, το πάθος, τον έρωτα, τον αποχωρισμό αλλά και τη μοναξιά.

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη είναι η δική μας φωνή, που τραγουδάει όλα όσα θέλουμε να πούμε.

Μετά από άκρως επιτυχημένες παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη, αύριο, Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, ξεκινάει εμφανίσεις «Χωρίς εξηγήσεις», όπως είναι ο τίτλος των παραστάσεων, στο Anodos Live Stage.

Μία πολλά υποσχόμενη συναυλιακή δουλειά, με τη ματιά του σκηνοθέτη Πέτρου Ζούλια. Στις αποσκευές της και μία νέα δισκογραφική δουλειά, «Μ' αγαπούσες και άνθιζε», με συνεργάτες τούς Μίνωα Μάτσα και Ελένη Φωτάκη.

Ελεωνόρα Ζουγανέλη στο iefimerida: Ο γάμος δεν με ενθουσιάζει, αλλά θα ήθελα ένα παιδί | iefimerida.gr 0

Νέα τραγούδια, νέοι συνεργάτες, νέες επιτυχίες. Συνηθισμένη ερώτηση, αλλά επί της ουσίας. Πώς αισθάνεστε;
«Αισθάνομαι πάρα πολύ τυχερή για ό,τι έχει έρθει στη ζωή μου μέχρι σήμερα, εύκολο ή δύσκολο. Έχω τη χαρά να μαθητεύω από τις εμπειρίες μου και να προχωράω. Μέσα από αυτό που επέλεξα να κάνω, έχω έρθει σε επαφή με ανθρώπους και καταστάσεις που με βοήθησαν και με στήριξαν και με έκαναν να ανακαλύψω ακόμα πιο πολλά στοιχεία που θα με οδηγήσουν στη ζωή.
Έτσι αντιλαμβάνομαι το καθετί νέο που έρχεται στη ζωή μου. Τραγούδια, συνεργάτες, επιτυχίες, δυσκολίες, χαρές, λύπες. Σε αυτήν τη διαδρομή μου έχω ανθρώπους να με στηρίζουν και διάθεση να με μαθαίνουν και αυτό είναι το πολύτιμό μου».

Ξεκινήσατε τις παραστάσεις από Θεσσαλονίκη. Είστε από αυτούς που θεωρούν ότι οι δύο πόλεις (Αθήνα-Θεσσαλονίκη) κινούνται σε διαφορετικούς ρυθμούς και όσον αφορά στον τρόπο διασκέδασης;
«Ναι, αισθάνομαι διαφορετικές αυτές τις δύο πόλεις, όπως και κάθε πόλη έχει ξεχωριστά στοιχεία, τρόπους και συνήθειες. Δεν θα εντόπιζα τις διαφορές στους ρυθμούς και στη διασκέδαση, αλλά κυρίως σε πράγματα και συνήθειες της καθημερινότητας.
Αγαπάω θανάσιμα την Αθήνα και απολαμβάνω τρομερά τη δυνατότητα που έχω να βρίσκομαι συχνά στη Θεσσαλονίκη και να έρχομαι σε επαφή με τις ομορφιές και τους ανθρώπους της. Η επιλογή μου να ξεκινήσω φέτος από τη Θεσσαλονίκη έχει να κάνει με μια δική μου προσωπική ανάγκη να πιάσω το νήμα από εκεί που το άφησα - και εννοώ ότι η τελευταία εμφάνιση που έκανα πριν από τη μικρή μου διακοπή για ξεκούραση ήταν στη Θεσσαλονίκη. Πάντως, όπως και να 'χει, ήταν μάλλον μια σωστή απόφαση, αφού πέρασα πάρα πολύ όμορφες στιγμές».

Από τις 11 Φεβρουαρίου στο Anodos Live Stage. Τι έχετε ετοιμάσει όσον αφορά στο πρόγραμμα, την παρουσίαση;
«Έχω ετοιμάσει ένα πρόγραμμα με τραγούδια από την προσωπική μου δισκογραφία και τραγούδια που αγαπώ και έχω λαχταρήσει να τα τραγουδήσω. Τραγούδια που με έχουν σημαδέψει και άλλα που απλά ένιωσα την ανάγκη να τα μοιραστώ με το κοινό. Ένα πρόγραμμα χωρίς εξηγήσεις και με την αγάπη και τη φροντίδα όλων των συνεργατών μου».

Ελεωνόρα Ζουγανέλη στο iefimerida: Ο γάμος δεν με ενθουσιάζει, αλλά θα ήθελα ένα παιδί | iefimerida.gr 1

«Σέβομαι, θαυμάζω και λαχταρώ να ξαναβρεθώ στο θέατρο»

Με θεατρικές σπουδές και μια Πιαφ στο Εθνικό στο ενεργητικό σας, πάλι σε συνεργασία με τον Πέτρο Ζούλια, τελικά είναι το θέατρο στα σχέδιά σας ή έτυχε να προκύψει;
«Λατρεύω το θέατρο και η επαφή μου με αυτό μέχρι στιγμής ήταν ουσιαστική και πραγματικά συγκλονιστική. Και ως σπουδάστρια της Δραματικής Σχολής και στη συνέχεια παίρνοντας στοιχεία θεατρικά, που φρόντιζα πάντα να αγκαλιάζουν τις δουλειές, αλλά και η μοναδική εμπειρία της παράστασης στο Εθνικό Θέατρο με έκαναν να μπορώ να δηλώνω ότι το θέατρο μου χάρισε πολλά και κυρίως εμπειρίες και γνώσεις που καθημερινά ανακαλύπτω. Είναι ένας κόσμος που αγαπώ, σέβομαι και θαυμάζω και λαχταρώ να ξαναβρεθώ μέσα σε αυτόν».

«Πιστεύω στις ανθρώπινες δυνάμεις»

Δείχνετε εξαιρετικά ήρεμος άνθρωπος. Πού ξεσπάτε... εκτός απ' τα μαλλιά σας;
«Δυστυχώς πάει καιρός που έχω σταματήσει να ξεσπάω στα μαλλιά μου και επειδή κάθε άλλο παρά ήρεμος άνθρωπος είμαι, ξεσπάω που αλλού; Στο σώμα μου, στην ψυχή μου, στους ανθρώπους μου, στους συνεργάτες μου. Με λίγα λόγια, σε ό,τι χρειάζομαι και έχω ανάγκη στη ζωή μου. Και η ευτυχία μου είναι που ακόμα ό,τι αγαπώ δεν με εγκαταλείπει».

Ένα αγαπημένο τατουάζ στο σώμα σας και η ιστορία του;
«Έχω ένα κοριτσάκι που κρατάει ένα λουλουδάκι των ευχών, ευτυχισμένο και πετάει με σιγουριά κοιτάζοντας χαμογελαστό και χαρούμενο τον κόσμο. Θα ήθελα να καταφέρω να γίνω σαν αυτό το κορίτσι...».

Όλα είναι «γραμμένα» ή καθορίζουμε εμείς τη μοίρα μας;
«Πιστεύω στις ανθρώπινες δυνάμεις. Νιώθω ότι είμαστε ικανοί, αν είμαστε σε εγρήγορση, να πετύχουμε ό,τι οραματιζόμαστε. Δεν είμαι άνθρωπος που δεν πιστεύει σε στοιχεία έξω από εμάς τους ίδιους. Ίσα-ίσα, παίρνω δύναμη και εμπνέομαι από πολλά πράγματα, ορατά ή αόρατα, και πιστεύω σε ό,τι με κάνει να μη νιώθω μόνη και ξεκομμένη. Απλά δεν με καλύπτει η έννοια του γραμμένου και της μοίρας σαν κάτι έξω από εμάς, αμετάβλητο και σταθερό. Δεν θα έβρισκα νόημα στη ζωή και τις επιλογές μου, αν πίστευα κάτι τέτοιο».

Δεν επιδιώκετε δημοσιεύματα για την προσωπική σας ζωή. Θέλω μόνο τη σκέψη σας, ως γυναίκα. Αν σας φαντάζεστε με νυφικό, να σας παραδίδει ο πατέρας σας στην εκκλησία, αν επιθυμείτε παιδί...
«Θα ήθελα πάρα πολύ η ζωή να μου τα φέρει έτσι που να αποκτήσω ένα παιδί κάποια στιγμή. Η έννοια του γάμου και της διαδικασίας αυτής, όπως είναι καταχωρημένη στη μνήμη μας, δεν είναι κάτι που με ενθουσιάζει ή που ονειρεύομαι. Πιστεύω στη συνύπαρξη των ανθρώπων και στην κοινή ζωή, αλλά τον πατέρα μου δεν τον έχω φανταστεί να με παραδίδει πουθενά».

Δεν πολιτικολογείτε μέσω social media, όπως πολλοί συνάδελφοί σας. Θεωρείτε πώς άλλη είναι η δουλειά σας, ή δεν ασχολείστε με την πολιτική;
«Ασχολούμαι με την πολιτική, τουλάχιστον όσον αφορά στην ενημέρωση και την κατανόηση κάποιων πραγμάτων που μου είναι χρήσιμα για να ζω κοινωνικοποιημένα. Δεν αισθάνομαι ικανή να εκφέρω γνώμη για την πολιτική, δεν αισθάνομαι ότι έχω την κατάρτιση για να κάνω κάτι τέτοιο. Έχω θέσεις στη ζωή και αν κάποιος με γνωρίσει το αντιλαμβάνεται. Είναι πολύ κρίσιμη η στιγμή που βιώνουμε όλοι και δεν θεωρώ ότι χρειάζονται γνώμες. Υπάρχει θυμός και πολλά πράγματα παρεξηγούνται. Καλύτερο πιστεύω ότι είναι να έχουμε τα μάτια και την καρδιά μας ανοιχτά, να αντιληφθούμε τι συμβαίνει και όχι τόσο να μιλάμε».

Ελεωνόρα Ζουγανέλη στο iefimerida: Ο γάμος δεν με ενθουσιάζει, αλλά θα ήθελα ένα παιδί | iefimerida.gr 2

Τι αποτελεί καταφύγιο σας και γιατί; Δουλειά, σπίτι, άνθρωποι, η Μύκονος;
«Η Μύκονος είναι πολλά πράγματα για μένα. Είναι το νησί μου. Εκεί ξεκουράζομαι, απολαμβάνω, βλέπω φίλους, θυμάμαι, ζω. Νιώθω τυχερή που μπορώ να βρίσκομαι σε αυτό το μέρος τόσο συχνά. Με ξεκουράζει, με ανανεώνει».

Πέντε αγαπημένα σας cd;
«Ανθρώπων έργα», «Ο μεγάλος ερωτικός», «Canto General», «Τα τσίλικα», «Να 'τανε το '21».

Ελεωνόρα Ζουγανέλη στο ANODOS LIVE STAGE
Από το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου και για πέντε Σάββατα

Υπεύθυνος για τις ενορχηστρώσεις είναι ο Δημήτρης Μπαρμπαγάλας.

Μαζί της επί σκηνής σε αυτές τις εμφανίσεις οι εξαιρετικοί συνεργάτες μουσικοί: Γιάννης Αγγελόπουλος (τύμπανα και κρουστά), Παρασκευάς Κίτσος (ακουστικό και ηλεκτρικό μπάσο), Δημήτρης Μπαρμπαγάλας (ακουστική, κλασική και ηλεκτρική κιθάρα), Γιάννης Οικονομίδης (τρομπέτα, κρουστά και πιάνο), Νίκος Πασσαλίδης (μπουζούκι, λαούτο, ούτι και ακουστική κιθάρα), Θεολόγος Παπανικολάου (βιολί), Φίλιππος Βασιλόπουλος (τουμπελέκι), Bαχάν Γκαλστιάν (κλαρίνο, φλογέρα, ντουντούκ και ζουρνά).

Υπεύθυνοι ήχου είναι οι Brian Coon και Δημήτρης Σαμαράς, ενώ τον σχεδιασμό φώτων έχει αναλάβει ο Phil Hills.

ANODOS LIVE STAGE, Τηλ: 210-3468100, Πειραιώς 183, Αθήνα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ελεωνόρα Ζουγανέλη Anodos live stage
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ