ΝΔ: Οσοι επεδίωξαν αλλαγή των ορίων συνταξιοδότησης των δικαστικών υπέστησαν ηχηρή ήττα - iefimerida.gr

ΝΔ: Οσοι επεδίωξαν αλλαγή των ορίων συνταξιοδότησης των δικαστικών υπέστησαν ηχηρή ήττα

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

« Όσοι επεδίωξαν αλλαγή των ορίων ηλικίας, ακόμα και με νομοθετική ρύθμιση, υπέστησαν ηχηρή ήττα».

Αυτό ανέφερε ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Καβάλας, κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος με αφορμή τη χθεσινή ψηφοφορία των Αρεοπαγιτών για τα όρια συνταξιοδότησης των δικαστικών.

«Οι χθεσινές ψηφοφορίες αρχικά στη Διοικητική Ολομέλεια των Εισαγγελέων του Αρείου Πάγου και κατόπιν στην Ολομέλεια των Δικαστών του Αρείου Πάγου απέδειξαν, για μια ακόμα φορά, ότι η ελληνική Δικαιοσύνη στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε ξεκάθαρα και κατηγορηματικά ότι το ζήτημα της αύξησης των ορίων ηλικίας των δικαστικών μπορεί να τεθεί μόνο στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης», τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Καταλήγοντας, επισήμανε πως «η τήρηση του Συντάγματος είναι αυτονόητη και αδιαμφισβήτητη υποχρέωση κάθε πολίτη, πολλώ μάλλον κάθε Ανώτατου Δικαστικού Λειτουργού».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ