Ρουμελιώτης: Συμφωνία τώρα ή χάσαμε - iefimerida.gr

Ρουμελιώτης: Συμφωνία τώρα ή χάσαμε

Φωτογραφία: intimenews.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο ραδιόφωνο του Real FM παραχώρησε συνέντευξη ο πρόεδρος της Τράπεζας Αττικής και πρώην εκτελεστικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, καθηγητής Παναγιώτης Ρουμελιώτης.

Στην παρέμβασή του ο κ. Ρουμελιώτης κατέστησε σαφές πως δεν θα υπάρχει περίπτωση αν η δεύτερη αξιολόγηση δεν έχει κλείσει μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου τότε να συζητηθεί αργότερα η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

«Πρέπει να κλείσει τώρα αυτή η διαπραγμάτευση, 20 Φεβρουαρίου πρέπει να κλείσει η διαπραγμάτευση, μετά δεν υπάρχει περίπτωση να συζητηθεί η οποιαδήποτε αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος λόγω των εκλογών στην Ολλανδία, τη Γαλλία και τη Γερμανία», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο έκπληξη αποτελεί η απάντηση του στο ερώτημα αν εννοεί «τώρα ή χάσαμε» ο κ. Ρουμελιώτης διαμήνυσε: «Νομίζω ναι. Πρέπει τώρα να κλείσει οπωσδήποτε αυτή η αξιολόγηση για να μην ανακοπεί αυτός ο θετικός ρυθμός ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και προπάντων να μη δημιουργηθεί κανένα ατύχημα σε ότι αφορά την υλοποίηση του προγράμματος. Αναφέρομαι βασικά σε θέματα που αφορούν τις τράπεζες και την εμπιστοσύνη και των ξένων επενδυτών. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρέπει οπωσδήποτε να κλείσει διότι δεν έχουμε χρόνο, πρέπει μέχρι τέλος του χρόνου αυτού να έχουμε προετοιμάσει το έδαφος για να βγούμε στις αγορές. Δεν έχουμε χρονικά περιθώρια, παίρνει χρόνο να επανέλθουμε στις αγορές», ενώ συμπλήρωσε πως η αξιολόγηση είναι εφικτό να κλείσε αν το θέλουν και οι τρεις πλευρές, έτσι όπως τις απαρίθμησε: «Αν υπάρξει ευελιξία από τις τρεις πλευρές, την ελληνική, την πλευρά του ΔΝΤ και την πλευρά των Ευρωπαίων πιστεύω ότι η αξιολόγηση μπορεί να κλείσει. Πιστεύω πως μπορεί να υπάρξει συμφωνία».

Δεν παρέλειψε, τέλος, να αναφερθεί και στη συμμετοχή ή όχι που ενδεχομένως θα έχει το ΔΝΤ μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος: «Είτε χωρίς το ΔΝΤ, είτε με μία μικρή συμμετοχή του ΔΝΤ ώστε να μπορεί να ξεμπλοκάρει το πρόγραμμα. Μπορεί να συμμετέχει συμβολικά με ένα μικρό ποσό, εκτός κι αν οι Ευρωπαίοι συμφωνήσουν να είναι πολύ σαφείς σε ότι αφορά το χρονοδιάγραμμα για την ελάφρυνση του χρέους».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ