Αυστραλός εγκλωβίστηκε σε δεξαμενή και πάλευε επί ώρες να κρατήσει το κεφάλι του έξω απ’ το νερό [εικόνες] - iefimerida.gr

Αυστραλός εγκλωβίστηκε σε δεξαμενή και πάλευε επί ώρες να κρατήσει το κεφάλι του έξω απ’ το νερό [εικόνες]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: 9Νews / Facebook
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ώρες ολόκληρες πάλευε ένας Αυστραλός να κρατήσει το κεφάλι του πάνω απ’ το νερό, όταν ο εκσκαφέας του γλίστρησε σε μια δεξαμενή.

Ο Ντάνιελ Μίλερ οδηγούσε το μηχάνημα στο κτήμα του, σε μια απόμερη περιοχή περίπου 300 χλμ βορείως του Σίδνεϊ. Όταν υποχώρησε το έδαφος στο χείλος της δεξαμενής ο αγρότης εγκλωβίστηκε κάτω από τον βάρους τριών τόνων εκσκαφέα του. Ο 45χρονος τεντώθηκε όσο μπορούσε -σε στάση γιόγκα όπως είπε- για να κρατήσει το κεφάλι του έξω απ’ το νερό μέχρις ότου άκουσε τις κραυγές αγωνίας του ένας γείτονας 500 μέτρα μακριά.

Αυστραλός εγκλωβίστηκε  σε δεξαμενή και πάλευε επί ώρες να κρατήσει το κεφάλι του έξω απ’ το νερό [εικόνες]  | iefimerida.gr 0

«Παγιδεύτηκα και έπρεπε να κρατήσω το κεφάλι μου πάνω απ’ το νερό χρησιμοποιώντας τα χέρια μου. Μιμήθηκα κάπως τη στάση της κόμπρας», είπε στην εφημερίδα Daily Telegraph του Σίδνεϊ. «Δεν είμαι γιόγκι, αλλά θα μπορούσε να πει κανείς ότι η γιόγκα και το ένστικτο της αυτοσυντήρησης μού έσωσαν τη ζωή.»

Οι διασώστες είπαν ότι η περιπέτεια του Μίλερ κράτησε δύο ώρες, αν και η γυναίκα του, Σαϊμάα, έγραψε στο Facebook ότι ο άνδρας της πάλευε πέντε ώρες να κρατηθεί στη ζωή. Το μόνο που σκεφτόταν όλο αυτό το διάστημα ο αγρότης, όπως είπε αργότερα, ήταν πώς να επιστρέψει στη γυναίκα του και τα δυο μικρά παιδιά τους.

Αυστραλός εγκλωβίστηκε  σε δεξαμενή και πάλευε επί ώρες να κρατήσει το κεφάλι του έξω απ’ το νερό [εικόνες]  | iefimerida.gr 1

Ο επιθεωρητής της αστυνομίας, Νηλ Στίβενς, είπε ότι μόνον η μύτη και το μέτωπο του 45χρονου εξείχαν απ’ το νερό.

«Ήταν πολύ τυχερός που επέζησε», δήλωσε στο δίκτυο Nine News.

Αυστραλός εγκλωβίστηκε  σε δεξαμενή και πάλευε επί ώρες να κρατήσει το κεφάλι του έξω απ’ το νερό [εικόνες]  | iefimerida.gr 2

Οι πυροσβέστες αποστράγγισαν πρώτα κάποια ποσότητα νερού και λάσπης προτού μπουν μέσα στη δεξαμενή για να απεγκλωβίσουν τον αγρότη.

«Είναι απίστευτο πώς κατάφερε να κρατά κυρτωμένη την πλάτη του τόσην ώρα, ώστε να μένει η μύτη του έξω απ’ το νερό», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής της Νέας Νότιας Ουαλίας, υποπυραγός Στηβ Χάουαρντ.

Ο 45χρονος διακομίστηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της πλησιέστερης πόλης Νιουκάσλ με υποθερμία και ελαφρά τραύματα στην πλάτη.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ