Gaze: Ελέγξτε τα Windows 8 με τα μάτια [βίντεο] - iefimerida.gr

Gaze: Ελέγξτε τα Windows 8 με τα μάτια [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα νέο επαναστατικό τρόπο χειρισμού υπόσχεται η σουηδική εταιρεία Tobii για τα επερχόμενα Windows 8, αλλά και άλλα λειτουργικά συστήματα, που θα κάνει τους χρήστες να ξεχάσουν τα γνωστά ποντίκια.

Ο λόγος για το Gaze, το νέο σύστημα χειρισμού με τα μάτια. Πολύ σωστά διαβάσατε ο αισθητήρας του Gaze (που φαίνεται σαν μια εξελιγμένη εκδοχή του Kinect) παρακολουθεί τα μάτια σας και καταγράφει που εστιάζουν ώστε να μεταφερει το δείκτη του ποντικιού στην αντίστοιχη θέση χωρίς να κουνήσετε καν το χέρι σας.

Ουσιαστικά, το Gaze υπόσχεται ότι θα επιτρέψει στους χρήστες να ελέγχουν τον κέρσορα με τα μάτια χωρίς καμια άλλη κίνηση. Μόλις εστιάσουν σε ένα σημείο, τότε μπορούν να κάνουν κλικ, ταπ ή να χρησιμοποιήσουν μια από τις διαθέσιμες χειρονομίες πάνω στο trackpad για να μεγεθύνουν μια εικόνα, να επιστρέψουν πίσω και να εκτελέσουν άλλες ενέργειες.

Σκεφτείτε τις δυνατότητες. Θέλετε να πάτε σε μια ιστοσελίδα; Απλώς κοιτάτε τη γραμμή διευθύνσεων και αρχίζετε να γράφετε!

Θέλετε να έχετε πολλαπλές επιφάνειες εργασίας και να μεταφέρεστε εκεί μόνο όταν θέλετε; Θα κοιτάτε σε ένα σημείο εκτός οθόνης για να μεταβείτε στην επόμενη επιφάνεια εργασίας...

Το καλύτερο από όλα είναι όμως η αλληλεπίδραση με τα widgets. Αν το Gaze είναι τόσο καλό στην πράξη, τότε μπορεί να δημιουργηθεί μια νέα γενιά εφαρμογών (π.χ. φωτογραφίες στην επιφάνεια εργασίας ή μια ροή ειδήσεων) που θα ανανεώνονται μόνο όταν τις κοιτάτε!

Το Gaze θα παρουσιαστεί επίσημα στην CES αλλά ήδη η εταρεία κυκλοφόρησε ένα βίντεο που δείνει πως λειτουργεί το επαναστατικό σύστημα χειρισμού του λειτουργικού συστήματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ