Κρήτη: Μαθητής έφτιαξε 3D εκτυπωτή με υλικά από το ξυλουργείο του πατέρα του [εικόνες] - iefimerida.gr

Κρήτη: Μαθητής έφτιαξε 3D εκτυπωτή με υλικά από το ξυλουργείο του πατέρα του [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μαθητής επαγγελματικού Λυκείου από τα Χανιά της Κρήτης κατάφερε να κατασκευάσει ένα χειροποίητο, τρισδιάστατο εκτυπωτή, χρησιμοποιώντας πληροφορίες από το διαδίκτυο ως μοναδικό μέσο στην ευχέρειά του.

Τον μαθητή βράβευσε σε ειδική τελετή πριν από την έναρξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου το πρωί της Τετάρτης, ο δήμος Χανίων . Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τον μαθητή της Γ' τάξης του Επαγγελματικού Λυκείου Ελευθερίου Βενιζέλου, Σήφη Ματσαμάκη που με την καθοδήγηση των καθηγητών του, προχώρησε στην κατασκευή του μηχανήματος χρησιμοποιώντας υλικά και εξαρτήματα από το ξυλουργείο του πατέρα του και ενσωματώνοντας δικές του πατέντες ώστε ο εκτυπωτής να είναι λειτουργικός.

Η διαδικασία κατασκευής κράτησε 3 με 4 μήνες με τη μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετώπισε να είναι η εξεύρεση κάποιων εξαρτημάτων που χρειάστηκε να παραγγείλει από το εξωτερικό ενώ το κόστος κατασκευής ήταν περίπου 350-400 ευρώ και ήδη ο μαθητής προχωρεί σε αναβάθμιση της κατασκευής του.

Κρήτη: Μαθητής έφτιαξε 3D εκτυπωτή με υλικά από το ξυλουργείο του πατέρα του [εικόνες] | iefimerida.gr 0

«Ο εκτυπωτής μου είναι ανοικτού κώδικα και δέχεται πολλές μετατροπές. Λειτουργεί με τη βοήθεια ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή στον οποίο σχεδιάζω ότι θέλω να τυπώσω» σημείωσε ο νεαρός μαθητής αποκαλύπτοντας ότι το επόμενο πρότζεκτ του είναι η δημιουργία ενός ρομποτικού βραχίωνα.

«Η προσπάθεια και το αποτέλεσμα του Σήφη έχει εμπνεύσει τους συμμαθητές του, αλλά και τους καθηγητές του και δείχνει τις δυνατότητες που έχουν τα παιδιά και η τεχνική εκπαίδευση», δήλωσε η διευθύντρια του σχολείου Θεοδώρα Αθανασοπούλου επισημαίνοντας ότι το σχολείο θα στηρίζει πάντα κάθε τέτοια προσπάθεια «για να πηγαίνουν» μπροστά τα παιδιά μας» όπως χαρακτηριστικά είπε.

Κρήτη: Μαθητής έφτιαξε 3D εκτυπωτή με υλικά από το ξυλουργείο του πατέρα του [εικόνες] | iefimerida.gr 1

«Μπορώ να πω ότι ο Σήφης ήταν από τα παιδιά που από την αρχή φάνηκε ότι είχε το χάρισμα. Αυτό το παιδί βλέπει μπροστά» δήλωσε από την πλευρά του ο καθηγητής πληροφορικής του ΕΠΑΛ Μιχάλης Μελιουδάκης.

Κατά την τελετή βράβευσης ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας δώρισε στο μαθητή ένα τάμπλετ και του παρέδωσε αναμνηστικό δίπλωμα, ενώ ο μαθητής δέχτηκε τα συγχαρητήρια από όλες τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου.

Κρήτη: Μαθητής έφτιαξε 3D εκτυπωτή με υλικά από το ξυλουργείο του πατέρα του [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Πηγή Φωτό: zarpanews.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κρήτη μαθητής εκτυπωτής
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ