Ρωσία: Αλλάζουν κοστούμι στο ταριχευμένο σώμα του Λένιν -Δύο μήνες κλειστό το μαυσωλείο [εικόνες] - iefimerida.gr

Ρωσία: Αλλάζουν κοστούμι στο ταριχευμένο σώμα του Λένιν -Δύο μήνες κλειστό το μαυσωλείο [εικόνες]

Φωτογραφίες: AP Photo/Sergei Karpukhin
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι Aρχές της Ρωσίας αποφάσισαν να ανακαινίσουν την ταριχευμένη σoρό του Βλαντιμίρ Λένιν.

Ετσι το μαυσωλείο όπου φυλάσσεται η σωρός του ηγέτη της Οκτωβριανής Επανάστασης θα παραμείνει κλειστό για τους επισκέπτες επί δύο μήνες: Από τις 16 Φεβρουαρίου ως τις 16 Απριλίου.

Ρωσία: Αλλάζουν κοστούμι στο ταριχευμένο σώμα του Λένιν -Δύο μήνες κλειστό το μαυσωλείο [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Σύμφωνα με την υπεύθυνη του μαυσωλείου, που μίλησε στο ρωσικό πρακτορείο Ιντερφαξ, όλο αυτό το διάστημα θα γίνουν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης της ταριχευμένης σορού. Θα πλυθεί με χημικά διαλύματα ενώ οι υπεύθυνοι θα αλλάξουν και... κοστούμι στον πρώη ηγέτη της Σοβιετικής Ενωσης.

Ρωσία: Αλλάζουν κοστούμι στο ταριχευμένο σώμα του Λένιν -Δύο μήνες κλειστό το μαυσωλείο [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Οι εργασίες συντήρησης συμπίπτουν με την επερχόμενη επέτειο των 100 χρόνων από την Οκτωβριανή Επανάσταση στη Ρωσία, το 1917.

Μετά τον θάνατο του Λένιν, ο Στάλιν αλλά και οι μετέπειτα ηγέτες της Σοβιετικής Ενωσης, αποφάσισαν να συντηρήσουν το σώμα του ταριχευμένο ως ανάμνηση της Οκτωβριανής Επανάστασης. Για το σκοπό αυτό στήθηκε αρχικά ένα ξύλινο, πρόχειρο μαυσωλείο και αργότερα το σημερινό μαυσωλείο, στα τείχη του Κρεμλίνου στην Κόκκινη πλατεία, σε σχήμα πυραμίδας με καφέ και μαύρο μάρμαρο. Καθημερινά συγκεντρώνει χιλιάδες τουρίστες από όλο τον κόσμο.

Ρωσία: Αλλάζουν κοστούμι στο ταριχευμένο σώμα του Λένιν -Δύο μήνες κλειστό το μαυσωλείο [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Η διατήρηση του σώματος του Λένιν έχει πυροδοτήσει – και εξακολουθεί να πυροδοτεί συχνά πυκνά – έντονες αντιπαραθέσεις. Στη Ρωσία γίνεται περιοδικά δημόσια η συζήτηση για το αν ο Λένιν πρέπει να θαφτεί οριστικά σύμφωνα με τη χριστιανική παράδοση - και σύμφωνα με τις επιθυμίες της χήρας του, η οποία αντιτάχθηκε στην «μουμιοποίηση». Ωστόσο, το ρωσικό Κομμουνιστικό Κόμμα εξακολουθεί να αρνείται να αποδεχθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ρωσία: Αλλάζουν κοστούμι στο ταριχευμένο σώμα του Λένιν -Δύο μήνες κλειστό το μαυσωλείο [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ