Σκάνδαλα Φιγιόν: Στο επίκεντρο οι σχέσεις του με την ασφαλιστική εταιρεία AXA - iefimerida.gr

Σκάνδαλα Φιγιόν: Στο επίκεντρο οι σχέσεις του με την ασφαλιστική εταιρεία AXA

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αντιμέτωπος με κατηγορίες για σύγκρουση συμφερόντων είναι ο Φρανσουά Φιγιόν αναφορικά με τη σχέση του με την ασφαλιστική εταιρεία AXA, που φέρεται να του απέφερε ένα ποσό περίπου 200.000 ευρώ στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων της ευρωπαϊκής οδηγίας «Φερεγγυότητα 2» τη διετία 2012-2014.

Ο συντηρητικός προεδρικός υποψήφιος της γαλλικής Δεξιάς φέρεται να βοήθησε τον διευθύνοντα σύμβουλο της AXA, Ανρί ντε Καστρί, να αποκτήσει πρόσβαση στις Βρυξέλλες κατά τις διαπραγματεύσεις της ευρωπαϊκής οδηγίας για τον νέο κανονισμό των ασφαλιστών στην Ευρώπη, ανοίγοντας ουσιαστικά τις πόρτες της Κομισιόν για λογαριασμό του ασφαλιστικού ομίλου. Σε αντάλλαγμα ο Καστρί βοήθησε τον Φιγιόν στην προεκλογική του εκστρατεία, όπως μεταδίδει το γαλλικό δίκτυο BFMTV.

Μάλιστα το όνομα του Ανρί Καστρί «έπαιζε» για το υπουργείο Οικονομικών ή Οικονομίας σε περίπτωση νίκης του Φιγιόν.

Την ίδια ώρα ο πρώην πρωθυπουργός σε μια νέα προσπάθεια επανεκκίνησης της καμπάνιας του

απευθύνεται στους συμπατριώτες του ψηφοφόρους με μια ανοικτή επιστολή στην εφημερίδα “Ouest France”, όπου δίνει τη δική του εκδοχή για το σκάνδαλο Penelopegate, προσπαθώντας να βγει λάδι ο ίδιος και να αποκαθάρει την εικόνα της συζύγου του χαρακτηρίζοντας ψέμματα τις αποκαλύψεις των media.

«...Η μανία των δυνάμεων που εξαπολύθηκαν εναντίον μου με άφησε έκπληκτο. Ωστόσο, αποφάσισα να μην υποκύψω στον εκφοβισμό και τις πιέσεις. Προτίμησα να σταθώ απέναντι στους Γάλλους και να αποκαταστήσω την αλήθεια», γράφει υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει τίποτε παράνομο στις δραστηριότητες του ιδίου, της γυναίκας του και των δύο παιδιών του, που είχε προσλάβει ως κοινοβουλευτικούς βοηθούς.

Ενώ το πρωί έδωσε εξηγήσεις στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, σε μια επιχείρηση PR που φαίνεται να απέδωσε καρπούς στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικανών, όπως σχολιάζουν γαλλικά ΜΜΕ

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του κεντρώου MoDem, Φρανσουά Mπαιρού πέταξε σπόντες λέγοντας ότι ο ίδιος δεν θα δίσταζε να αναλάβει τις ευθύνες του και κατηγόρησε τον Φιγιόν ότι βρίσκεται υπό την επήρεια της πλουτοκρατίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γαλλία Φρανσουά Φιγιόν AXA PENELOPEGATE
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ