«Βγήκαν απ’ τα ρούχα τους» στην Αργεντινή για το δικαίωμα στο τόπλες στην παραλία [εικόνες & βίντεο]

Δεκάδες ημίγυμνες γυναίκες μαζί με εκατοντάδες ντυμένους διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους του Μπουένος Άιρες για να διεκδικήσουν το δικαίωμα να κάνουν ηλιοθεραπεία τόπλες, μετά από πρόσφατη παρέμβαση αστυνομικών που ζήτησαν από ημίγυμνες γυναίκες να εγκαταλείψουν μια κοντινή παραλία.

Παρόμοιες διαδηλώσεις γίνονται τις τελευταίες εβδομάδες σ’ ολόκληρη τη χώρα μετά το περιστατικό του περασμένου Ιανουαρίου και μέχρι στιγμής δεν έχει αποσαφηνιστεί αν η νομοθεσία της χώρας επιτρέπει στις γυναίκες να κάνουν τόπλες ηλιοθεραπεία σε δημόσιες παραλίες.

Η αστυνομία επικαλέστηκε άρθρο του Ποινικού Κώδικα που απαγορεύει τις «άσεμνες εμφανίσεις» για να δικαιολογήσει την ενέργειά της, αν και τουλάχιστον ένας δικαστής απεφάνθη μετά το συμβάν ότι δεν συνιστά έγκλημα το να κάνει μια γυναίκα ημίγυμνη ηλιοθεραπεία.

Οι διαδηλώτριες υποστηρίζουν ότι οι γυναίκες έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους άνδρες ως προς το να κάνουν ημίγυμνες ηλιοθεραπεία κι έγραψαν στα σώματά τους συνθήματα όπως: «τα μόνα στήθη που τους ενοχλούν είναι όσα δεν είναι προς πώληση.»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ