Επεσε ξανά το σύστημα για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης [εικόνες & βίντεο]

Σε νέα ταλαιπωρία υποβάλλονται οι πολίτες που επιθυμούν καταθέσουν αίτηση για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης. Για μία ακόμη ημέρα το σύστημα «έπεσε», με αποτέλεσμα τα γραφεία στην Αγίου Κωνσταντίνου, στον δήμο Αθηναίων, να μην ανοίξουν καν.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η αντιδήμαρχος Αθηναίων Μαρία Στρατηγάκη δήλωσε ότι από το αρμόδιο υπουργείο ενημερώθηκαν ότι το σύστημα μπορεί να αποκατασταθεί κάπως από αύριο. Παράλληλα τόνισε ότι το σύστημα πιθανότατα δεν θα τεθεί σε λειτουργία σήμερα και ότι δεν έχει νόημα όσοι δεν έχουν πάρει τα 50 πρώτα χαρτάκια που μοίρασε η ίδια να περιμένουν.

Σύμφωνα με την κ. Στρατηγάκη όποια ημέρα μέσα στον Φεβρουάριο και αν κατατεθεί η αίτηση, ακόμα και στις 28 Φεβρουαρίου, τα χρήματα του επιδόματος θα καταβληθούν τέλος Μαρτίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αρμόδια υπουργός Θεανώ Φωτίου, δικαιολόγησε τη δυσλειτουργία του συστήματος λέγοντας πως η προσέλευση του κόσμου ήταν τεράστια (ηλεκτρονικά) και πως ούτε η NASA δεν θα τα είχε καταφέρει.

Ουρές και ένταση στη Θεσσαλονίκη

Ουρές έχουν σχηματιστεί ήδη από χθες το βράδυ έξω από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας στη Θεσσαλονίκη, επί της οδού Μοναστηρίου, ώστε να μπορέσουν οι δικαιούχοι να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

Σύμφωνα με το thestival.gr, πριν λίγο σημειώθηκε μικρή ένταξη μεταξύ ορισμένων δικαιούχων και δημοτικών αστυνομικών, που βρίσκονταν στο σημείο

Φωτο και βίντεο: thestival.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ