Ο ΕΟΠΥΥ παίρνει πίσω την προϋπόθεση «προσδόκιμου ζωής» για τα φάρμακα των καρκινοπαθών - iefimerida.gr

Ο ΕΟΠΥΥ παίρνει πίσω την προϋπόθεση «προσδόκιμου ζωής» για τα φάρμακα των καρκινοπαθών

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά τον σάλο που ξέσπασε για το έγγραφο με το οποίο ζητείται βεβαίωση του προσδόκιμου ζωής των ασθενών προκειμένου να χορηγηθούν φάρμακα, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ τόνισε ότι θα γίνουν οι απαραίτητες τροποποιήσεις που θα διασφαλίζουν την ασφάλεια των ασθενών.

«Έχοντας την ιδιαίτερη ευαισθησία για τους ογκολογικούς ασθενείς, θα προχωρήσουμε στην αναδιαμόρφωση του συγκεκριμένου τύπου γνωμάτευσης. Θα αναπροσαρμόσουμε τη βεβαίωση που ζητάμε για τους καρκινοπαθείς», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Σωτήρης Μπερσίμης μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την καταγγελία του ΙΣΑ, στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης απαιτείται η αναγραφή του προσδόκιμου χρόνου επιβίωσης του ασθενούς προκειμένου να ολοκληρωθεί η συνταγογράφηση.

«Πρόκειται για την προβλεπόμενη διαδικασία που ακολουθείται για όλα τα φάρμακα σοβαρών παθήσεων (ογκολογικά κα.) Η Ιατρική Κοινότητα έχει αποφανθεί και έχει αποδεχτεί τη διαδικασία χορήγησης ειδικών φαρμάκων όπως το συγκεκριμένο σκεύασμα», είχε απαντήσει λίγο αργότερα ο ΕΟΠΥΥ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ