Πολέμιος του Πούτιν σε κώμα με οξεία δηλητηρίαση -Από άγνωστη ουσία - iefimerida.gr

Πολέμιος του Πούτιν σε κώμα με οξεία δηλητηρίαση -Από άγνωστη ουσία

Φωτογραφία: AP/ IVAN SEKRETAREV
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πολιτικός της ρωσικής αντιπολίτευσης νοσηλεύεται σε κώμα με οργανική ανεπάρκεια, μετά από οξεία δηλητηρίαση από άγνωστη ουσία.

Ο επικριτής του Κρεμλίνου, Βλαντιμίρ Κάρα-Μούρζα νοσηλεύεται σε μηχανική νοσηλευτική υποστήριξη, ενώ υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση, μετά από την κατάρρευσή του την Πέμπτη στη Μόσχα. «Η κατάστασή του είναι κρίσιμη, αλλά σταθερή», δήλωσε στο AFP η σύζυγός του, Γεβγκενίγια Κάρα-Μούρζα, προσθέτοντας ότι η επίσημη διάγνωση είναι οξεία δηλητηρίαση από άγνωστη ουσία.

Εως τώρα δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι πρόκειται για εγκληματική πράξη, αλλά η σύζυγος του Κάρα-Μούρζα δήλωσε ότι έχουν σταλεί δείγματα σε εργαστήρια στη Γαλλία και το Ισραήλ, για να εντοπιστεί η πηγή της δηλητηρίασης, καθώς οι έλεγχοι που έγιναν στη Ρωσία δεν αποκάλυψαν κάτι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 35χρονος Κάρα-Μούρζα είχε νοσηλευθεί και το 2015, με οξεία νεφρική ανεπάρκεια που σχετιζόταν με δηλητηρίαση. Οι αναλύσεις που είχαν γίνει τότε είχαν αποκαλύψει υψηλά επίπεδα βαρέων μετάλλων στο αίμα του. Παρά το αίτημά του να διερευνηθεί αν τον είχαν δηλητηριάσει εσκεμμένα, δεν είχε ανοίξει έρευνα για την υπόθεση.

Ο πολιτικός και πρώην δημοσιογράφος ήταν σύμμαχος του Μπόρις Νέμτσοφ, του σφοδρού επικριτή του Πούτιν τον οποίο πυροβόλησαν και σκότωσαν κοντά στο Κρεμλίνο το 2015. Τώρα ο Κάρα-Μούρζα είναι συντονιστής του ιδρύματος Open Russia του Μιχαΐλ Κοντορκόφσκι, πρώην μεγιστάνας του πετρελαίου που είχε φυλακιστεί για μία δεκαετία όταν αντιτάχθηκε ανοιχτά στον Βλαντιμίρ Πούτιν, αναφέρει το AFP.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ