Ο Σαρκοζί θα δικαστεί για τη χρηματοδότηση της προεκλογικής καμπάνιας του 2012 - iefimerida.gr

Ο Σαρκοζί θα δικαστεί για τη χρηματοδότηση της προεκλογικής καμπάνιας του 2012

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

O πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί θα καθίσει στο εδώλιο για υπέρβαση του ορίου εκλογικών δαπανών στην αποτυχημένη καμπάνια του προ πενταετίας, μεταδίδει το Reuters.

Δικαστική πηγή ανέφερε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ότι άλλα 13 άτομα θα δικαστούν για τη λεγόμενη «υπόθεση Bygmalion», και τις κατηγορίες για ατασθαλίες στη χρηματοδότηση και υπέρβαση εκλογικών δαπανών.

Πριν από ένα χρόνο η εισαγγελία είχε ξεκινήσει έρευνα για τη χρηματοδότηση της καμπάνιας του Σαρκοζί του 2012, καθώς τα κόστη υπερέβησαν το νόμιμο όριο πάνω από δύο φορές.

Ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας έχει αρνηθεί ότι γνώριζε για τις υπερβολικές δαπάνες επειδή δεν ασχολείτο, όπως υποστήριξε, προσωπικά με τις λεπτομέρειες της χρηματοδότησης της εκστρατείας επανεκλογής του.

Ο Σαρκοζί κατηγορείται ότι υπερέβη το όριο δαπανών των 22,5 εκ ευρώ μέσω πλαστών τιμολογίων που εξέδωσε η εταιρεία δημοσίων σχέσεων Bygmalion.

Η απόφαση να περάσει από δίκη ο Σαρκοζί έρχεται σε μια περίοδο που οι οικονομικές υποθέσεις των Γάλλων πολιτικών περνούν απ’ το μικροσκόπιο των αρχών καθώς η χώρα οδεύει στις προεδρικές εκλογές του Απριλίου και του Μαϊου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ