Σόιμπλε: Τα πακέτα διάσωσης δεν αρκούν - Κάντε μεταρρυθμίσεις - iefimerida.gr

Σόιμπλε: Τα πακέτα διάσωσης δεν αρκούν - Κάντε μεταρρυθμίσεις

Βόλφανγκ Σόιμπλε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να επισπευθούν άμεσα τόσο οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, όσο και οι διαπραγματεύσεις για τη διάσωση της, ζήτησε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό SWR2, ο Γερμανός υπουργός δήλωσε ότι «η Ελλάδα καταβάλλει προσπάθειες για την καταπολέμηση των αιτιών της κρίσης και οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη. Ωστόσο, η διαδικασία μπορεί να επιταχυνθεί, ασκούμε ισχυρές πιέσεις προς αυτή την κατεύθυνση» τονίζοντας ότι «η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει αυτά που συμφωνήθηκαν. Όλα τα πακέτα διάσωσης του κόσμου μαζί δεν θα μπορούσαν να βοηθήσουν εάν δεν καταπολεμηθούν τα αίτια της κρίσης», προσέθεσε ο κ. Σόιμπλε.

Παράλληλα ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε παραδέχθηκε σήμερα ότι οι ιδιώτες επενδυτές δείχνουν απροθυμία να δεσμευθούν στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) και ζητούν επιπλέον εγγυήσεις.

«Ο Κλάους Ρέγκλινγκ, ο διευθυντής του ΕΤΧΣ, είπε ότι έχουν αυξηθεί οι δυσκολίες στην αναζήτηση ιδιωτών επενδυτών επειδή οι ιδιώτες επενδυτές ζητούν αυξημένες εγγυήσεις», δήλωσε ο Σόιμπλε.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι το ταμείο δεν έχει μέσα, εξέδωσε με επιτυχία ένα ομόλογο την περασμένη εβδομάδα», πρόσθεσε ο γερμανός υπουργός, «όμως αυτό φανερώνει την αβεβαιότητα που επικρατεί μεταξύ των επενδυτών σ' όλο τον κόσμο σχετικά με τις επενδύσεις στην Ευρωζώνη».

«Για το λόγο αυτό είναι ουσιαστικό να θέσουμε σε εφαρμογή αυτό που έχουμε αποφασίσει», συνέχισε αναφερόμενος στις δεσμεύσεις που ελήφθησαν στις αρχές Δεκεμβρίου από τους ευρωπαίους ηγέτες για περισσότερη δημοσιονομική πειθαρχία. «Αν τα καταφέρουμε, οι μηχανισμοί διάσωσης που έχουμε δημιουργήσει θα είναι αρκετοί».

Η γερμανική εφημερίδα «Μπιλντ αμ Ζόνταγκ» έγραψε χθες ότι ο Ρέγκλινγκ εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφέρει στους ιδιώτες επενδυτές καλύτερους όρους, δηλαδή αυξημένες εγγυήσεις. Αυτό θα σήμαινε πάντως ότι η μόχλευση που εξετάζεται δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει πλήρως.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ