«Oταν σταματά το εμπόριο αρχίζει ο πόλεμος», προειδοποιεί ο Κινέζος ιδρυτής της Alibaba - iefimerida.gr

«Oταν σταματά το εμπόριο αρχίζει ο πόλεμος», προειδοποιεί ο Κινέζος ιδρυτής της Alibaba

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η αποχώρηση απ’ την παγκοσμιοποίηση, ο απομονωτισμός κι ο προστατευτισμός μόνον προβλήματα θα δημιουργήσουν, προειδοποιεί ο Τζακ Μα, δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στην Κίνα κατά την επίσκεψή του στην Αυστραλία.

«Όλοι ανησυχούν για τους εμπορικούς πολέμους. Όταν σταματά το εμπόριο αρχίζει ο πόλεμος», είπε ο Μα στη Μελβούρνη, όπου ο κινεζικός κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba εγκαινίασε τα κεντρικά του γραφεία για την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

«Αλλά οι ανησυχίες δεν λύνουν το πρόβλημα. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να εμπλακείς προσωπικά και δραστήρια και να αποδείξεις ότι το εμπόριο βοηθά τους ανθρώπους να επικοινωνούν», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Alibaba, υποστηρίζοντας ότι η παγκοσμιοποιημένη οικονομία είναι πολλά περισσότερα από διακίνηση χρημάτων και αγαθών.

«Πρέπει να έχουμε ένα δίκαιο, διάφανο εμπόριο χωρίς αποκλεισμούς. Το εμπόριο αφορά και στην ανταλλαγή αξιών, ανταλλαγή πολιτισμού», είπε ο δισεκατομμυριούχος, υπογραμμίζοντας ότι από μια αίσθηση προσωπικής ευθύνης ταξίδεψε τον περασμένο μήνα πάνω από 100.000 χλμ για να προωθήσει το παγκόσμιο εμπόριο.

Ο Τζακ Μα συζήτησε την Παρασκευή με τον Αυστραλό πρωθυπουργό Μάλκολμ Τέρνμπουλ για τη δημιουργία ενός περιφερειακού ηλεκτρονικού διαμετακομιστικού κόμβου που θα διευκολύνει το διαδικτυακό επιχειρείν με λιγότερη μεθοριακή γραφειοκρατία.

«Εάν η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία κι άλλες χώρες μπορέσουν να δημιουργήσουν μια ζώνη ελεύθερου εμπορίου με τη μορφή ενός ηλεκτρονικού διαμετακομιστικού κόμβου για μικρές επιχειρήσεις, τότε θα μπορέσουν να λειτουργήσουν σαν μεγάλες εταιρείες -με καλύτερη δασμολόγηση και ταχύτερους ελέγχους, που θα βοηθήσουν πολύ τις μικρές επιχειρήσεις», είπε.

Τον περασμένο μήνα ο Τζακ Μα συνάντησε τον αμερικανό πρόεδρο Τραμπ και υποσχέθηκε ότι η Alibaba θα βοηθήσει στη δημιουργία ενός εκατομμυρίου θέσεων απασχόλησης στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ