Λοβέρδος: Επιστροφή στη δραχμή, θα ρίξει το επίπεδο ζωής κατά 60% - iefimerida.gr

Λοβέρδος: Επιστροφή στη δραχμή, θα ρίξει το επίπεδο ζωής κατά 60%

Λοβέρδος: Επιστροφή στη δραχμή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ελλάδα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αποχωρήσει από το ευρώ, αφού τυχόν έξοδος από το κοινό νόμισμα όχι μόνο δεν θα απάλλασε τη χώρα από τα βάρη, αλλά θα έριχνε το επίπεδο ζωής κατά 60%, υποστήριξε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Συγκεκριμένα, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο ΣΚΑΙ, ο Ανδρέας Λοβέρδος είπε ότι το 2012 θα είναι μια πάρα πολύ δύσκολη χρονιλα, αλλά θα είναι η τελευταία της κρίσης, και τόνισε ότι κατά τη γνώμη του από την Άνοιξη και μετά η χώρα θα μπει σε τροχιά ανάκαμψης αρκεί να πετύχουμε πρωτογενή πλεονάσματα.

Όσον αφορά την κυβέρνηση Παπαδήμου, ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι πρέπει να συνεχίσει τη δουλειά της μέχρι τις εκλογές, καθώς κανένα από τα τρία κόμματα που την στηρίζουν δεν θα επιλέξει να την ρίξει αφήνοντας την χώρα ακυβέρνητη σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία.

Για το θέμα της εκλογής νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο Ανδρέας Λοβέρδος επισήμανε ότι ο ίδιος δεν έχει ακόμα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία, αφού όπως τόνισε δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα οι διαδικασίες.

Επίθεση στους φαρμακοποιούς

Όσον αφορά τις κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι η απελευθέρωση θα προχωρήσει καθώς η διαδικασία έχει μπει ήδη στην φάση υλοποίησης και άσκησε κριτική στους συλλόγους σε Αττική και Θεσσαλονίκη που δημιουργούν προβλήματα με στόχο -όπως είπε- να μην λειτουργήσει τελικά ο ΕΟΠΥΥ. Όπως είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος, το πρόβλημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι η απελευθέρωση του ωραρίου ενώ για το θέμα των οφειλών του κράτους προς τους φαρμακοποιούς, ο υπουργός Υγείας επισήμανε ότι το δημόσιο (ασφαλιστικά ταμεία, κλπ) τους χρωστούν 350 εκ. ευρώ από το 2011.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ