«Σας λέει ψέματα» -Το απίστευτο σύνθημα την ώρα που μιλούσε ο Νάιτζελ Φάρατζ [βίντεο] - iefimerida.gr

«Σας λέει ψέματα» -Το απίστευτο σύνθημα την ώρα που μιλούσε ο Νάιτζελ Φάρατζ [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Σας λέει ψέμματα». Αυτό το απλό μήνυμα με ένα βέλος που έδειχνε προς το άτομο που μιλούσε εκείνη τη στιγμή, τον Νάιτζελ Φάρατζ, μεταδόθηκε απευθείας από το ευρωκοινοβούλιο, την περασμένη Τετάρτη.

Ο άνθρωπος που κρατούσε το σύνθημα ήταν ο Seb Dance, βουλευτής των Εργατικών της Αγγλίας, προφανώς εκνευρισμένος από το γεγονός ότι ο ακροδεξιός Φάρατζ μπορούσε να μιλάει χωρίς κανείς να διατυπώνει αντίλογο, όπως επιβάλλουν οι κανονισμοί του ευρωκοινοβουλίου.

«Σας λέει ψέματα» -Το απίστευτο σύνθημα την ώρα που μιλούσε ο Νάιτζελ Φάρατζ [βίντεο] | iefimerida.gr 0

Ο Νάιτζελ Φάρατζ είχε πράγματι πάρει τον λόγο για να υπερασπιστεί το διάταγμα Τραμπ εναντίον των μουσουλμάνων. Φορούσε στο πέτο του μια κονκάρδα του «φίλου του» Ντόναλντ Τραμπ και έλεγε ότι «το διάταγμα δεν έγινε εναντίον των μουσουλμάνων, αλλά για να προστατεύσει τις ΗΠΑ από την ισλαμική τρομοκρατία». Επέμενε, μάλιστα, ότι το διάταγμα είναι η απόδειξη «της κυριαρχίας των ΗΠΑ» και επέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο που δεν στήριξε το διάταγμα λέγοντας ότι αποδεικνύει με αυτόν τον τρόπο «την πραγματική φύση του ευρωπαϊκού σχεδίου, τον ωμό αντιαμερικανισμό».

«Σας λέει ψέματα» -Το απίστευτο σύνθημα την ώρα που μιλούσε ο Νάιτζελ Φάρατζ [βίντεο] | iefimerida.gr 1

Καθισμένος ακριβώς πίσω του, στο πεδίο λήψης της κάμερας, ο βουλευτής των Εργατικών δεν άντεξε και σήκωσε το χειρόγραφο πανό διαμαρτυρίας. Εμεινε μάλιστα έτσι για αρκετή ώρα, ώσπου ένας εργαζόμενος του ευρωκοινοβουλίου του ζήτησε να σταματήσει αμέσως. Μάλιστα, ένας ευρωβουλευτής του UKIP, ο Bill Etheridge, κατέθεσε διαμαρτυρία εναντίον του για την «αηδιαστική συμπεριφορά του, αξιθρήνητη και δειλή».


Δείτε τη σκηνή:

Ο ευρωβουλευτής Dance επανήλθε και εξήγησε την συμπεριφορά του σε άρθρο του στον Guardian. Δεν ήταν μόνο ότι τα επιχειρήματα του Φάρατζ τον εκνεύρισαν, αλλά και η αδυναμία να του απαντήσει. Το ευρωκοινοβούλιο απαγορεύει στους βουλευτές να αντιδράσουν την ώρα που κάποιος έχει πάρει το λόγο για τρία λεπτά, όπως δικαιούνται οι αρχηγοί κομμάτων όπως ο Νάιτζελ Φάρατζ ο οποίος ηγείται του κόμματος Ευρώπη της ελευθερίας και της άμεσης δημοκρατίας (EFDD).

«Καθόμουν εκεί και ένιωθα αμήχανα ακούγοντάς τον, κατάλαβα ότι δεν υπήρχε άλλος τρόπος για να αμφισβητηθούν όλα έλεγε για το διάταγμα Τραμπ εναντίον των μεταναστών», έγραψε.

«Σας λέει ψέματα» -Το απίστευτο σύνθημα την ώρα που μιλούσε ο Νάιτζελ Φάρατζ [βίντεο] | iefimerida.gr 2

«Κανένα από τα προβλήματά μας δεν θα επιλυθεί αν κάνουμε τους μετανάστες μαύρα πρόβατα. Πρέπει να σταματήσουμε τις υποκρισίες και να καταγγέλλουμε τα ψέμματα όταν τα ακούμε», προσθέτει στο άρθρο του.

Τονίζει, μάλιστα, ότι δεν μετανιώνει για την κίνησή του, αν και αναγνωρίζει ότι παραβίασε τους κανόνες συζήτησης στο ευρωκοινοβούλιο και δηλώνει έτοιμος να υποστεί τις συνέπειες. «Αυτοί οι ίδιοι κανόνες παραβιάζονται συστηματικά από τα μέλη του UKIP και από τα άλλα κόμματα της δεξιάς και της ακροδεξιάς. Επομένως αυτό που είχε σημασία για μένα ήταν να περάσω ένα απλό μήνυμα», δηλώνει.

«Τα παραδοσιακά κόμματα πρέπει να δείξουν μεγαλύτερη θέληση να κοντράρουν τους εθνικιστές και τους λαϊκιστές. Υποστηρίζουν δήθεν ότι αγωνίζονται για τον λαό που υποφέρει αλλά οι προτάσεις μίσους, διχασμού και καχυποψίας που καταθέτουν, δημιουργούν μόνο φτώχεια και μιζέρια για τον κόσμο. Είναι καιρός να σταματήσουμε τον ευγενή και συγκαταβατικό λόγο: Είναι απλοί ψεύτες», έγραψε ο βουλευτής των Εργατικών στο σάι του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ευρωκοινοβούλιο Φάρατζ ψέμματα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ