Πατάτες στο φούρνο με ντοματίνια και μπέικον

Ενα απλό πιάτο που όλοι αγαπούν μπορεί να μετατραπεί σε υψηλή κουζίνα, με τρεις κινήσεις.

Υλικά

  • 500 γραμμάρια πατάτες κίτρινες, σφιχτές, για φούρνο
  • 2 κρεμμύδια
  • 250 γραμμάρια ντοματίνια
  • 250 γραμμάρια μπέηκον
  • 1 κουταλιά βούτυρο, 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι, λίγο τσίλι

Εκτέλεση

  • Καθαρίστε τις πατάτες και κόψτες τις κυδωνάτες
  • Κόψτε το κρεμμύδι και ροδίστε το σε μια κατσαρόλα με το βούτυρο
  • Προσθέστε το μπέηκον, ανακατέψτε καλά, προσθέστε τις πατάτες και ροδίστε καλά
  • Ρίξτε αλάτι και πιπέρι, και λίγο τσίλι
  • Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Τοποθετήστε τα υλικά σε ταψάκι
  • Κόψτε τα ντοματίνια στα δύο, απλώστε τα παντού, προσθέστε ελαιόλαδο, 1 ποτήρι νερό και ψήστε για 45 λεπτά
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή πατάτες ντοματίνια μπέηκον

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ