Ερευνα του Λευκού Οίκου για τις διαρροές- Από τις συνομιλίες Τραμπ με τους ηγέτες Αυστραλίας και Μεξικό - iefimerida.gr

Ερευνα του Λευκού Οίκου για τις διαρροές- Από τις συνομιλίες Τραμπ με τους ηγέτες Αυστραλίας και Μεξικό

Φωτογραφία: AP/ Andrew Harnik
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ερευνα κάνει ο Λευκός Οίκος, για το πώς διέρρευσαν στον Τύπο πληροφορίες που προκάλεσαν αμηχανία στην αμερικανική διοίκηση για τις συνομιλίες του Ντόναλντ Τραμπ με τους ηγέτες της Αυστραλίας και του Μεξικό.

Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σιν Σπάισερ, στο Fox News. «Ο πρόεδρος παίρνει πολύ σοβαρά αυτές τις διαρροές», συμπλήρωσε ο ίδιος στη συνέντευξη που αναμένεται να προβληθεί ολόκληρη σήμερα, Σάββατο.

Οι διαρροές αφορούσαν τις τεταμένες τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε πρόσφατα ο Τραμπ με τους ηγέτες της Αυστραλίας και του Μεξικό. Ο Αμερικανός πρόεδρος διέκοψε το τηλεφώνημα με τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας, Μάλκολμ Τέρνμπουλ, μετά από μία οξεία συζήτηση που είχαν για τη συμφωνία ανταλλαγής προσφύγων. Μία συνομιλία που απείλησε τις σχέσεις των δύο χωρών, μετά από τη δημοσιοποίηση των λεπτομερειών στην Washington Post, γράφει το Reuters.

Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα με τον Μεξικανό πρόεδρο, Ενρίκε Πένα Νιέτο, για τη χρηματοδότηση του τείχους στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών. Σε αυτό, ο Τραμπ ανέφερε ότι μπορεί να στείλει τον αμερικανικό στρατό στο Μεξικό για να σταματήσει τα καρτέλ, σύμφωνα με πηγές του μεξικανικού δημοσιογραφικού οργανισμού Aristegui Noticias και του Associated Press. Αργότερα, ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι τα σχόλια αυτά είχαν ανάλαφρο τόνο.

«Είναι ανησυχητικό και νομίζω ότι ο πρόεδρος έχει ζητήσει από την ομάδα να το ερευνήσει, γιατί αυτές είναι πολύ σοβαρές επιπλοκές», δήλωσε ο Σπάισερ για τις επιπλοκές, ενώ περιέγραψε τις συνομιλίες ως ειλικρινείς, αλλά με σεβασμό. Ακόμη, σημείωσε ότι οι κυβερνήσεις της Αυστραλίας και του Μεξικό αμφισβήτησαν κάποιες από τις λεπτομέρειες που δημοσιοποιήθηκαν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Λευκός Οίκος διαρροές Ντόναλντ Τραμπ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ