ΗΠΑ: Ανακλήθηκαν πάνω από 100.000 βίζες μετά το διάταγμα Τραμπ - iefimerida.gr

ΗΠΑ: Ανακλήθηκαν πάνω από 100.000 βίζες μετά το διάταγμα Τραμπ

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πάνω από 100.000 θεωρήσεις εισόδου στις ΗΠΑ ακυρώθηκαν μετά την πρόσφατη απαγόρευση από την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ της έλευσης πολιτών επτά χωρών με κυρίως μουσουλμανικό πληθυσμό, όπως μετέδωσαν την Παρασκευή αμερικανικά ΜΜΕ.

Τον αριθμό αυτό μεταδίδουν τόσο η εφημερίδα The Washington Post στην ηλεκτρονική της έκδοση, όσο και το παράρτημα του τηλεοπτικού δικτύου NBC News στην Ουάσινγκτον, επικαλούμενα όσα ακούστηκαν κατά τη διάρκεια συνεδρίασης ενός ομοσπονδιακού δικαστηρίου στη Βιρτζίνια.

Οι ΗΠΑ κατεβάζουν το νούμερο στις 60.000

Το Στεί Νιπάρντμεντ προχώρησε σε διότθωση των πληροφοριών οι οποίες αναφέρουν ότι έχουν ανακληθεί περισσότερες από 100.000 βίζες είσοδο στις ΗΠΑ από την στιγμή που ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απαγόρευσε προσωρινά την είσοδο στους πολίτες επτά μουσουλμανικών χωρών

Το υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει πως έως τώρα έχουν ανακληθεί λιγότερες από 60.000 βίζες. Να σημειωθεί πως ο αριθμός των 100.000 είχε δοθεί από δικηγόρο του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο οποίος μιλούσε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στη Βιρτζίνια, ενώ στην ενημέρψση από το υπουργείο κατέστη σαφές πως ο αριθμός των 100.000 περιλαμβάνει λανθασμένα διπλωματικές και άλλες ιδιαίτερες βίζες, οι οποίες έχουν εξαιρεθεί από την απαγόρευση που υπέγραψε ο νέος πρόεδρος.

Ας σημειωθεί, ότι το διάταγμα με το οποίο ο Ντόναλντ Τραμπ απαγορεύει την είσοδο στις ΗΠΑ πολιτών 7 μουσουλμανικών χωρών, υπογράφηκε την προηγούμενη Παρασκευή και θα παραμείνει σε ισχύ για 90 ημέρες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ διάταγμα ΗΠΑ μουσουλμανικές χώρες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ