Διώξτε την Ελλάδα από το ευρώ, λέει ο Τσέχος κεντρικός τραπεζίτης - iefimerida.gr

Διώξτε την Ελλάδα από το ευρώ, λέει ο Τσέχος κεντρικός τραπεζίτης

Την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και την υποτίμηση του νέου ελληνικού νομίσματος, προτείνει με επιθετικό τρόπο ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Τσεχίας, Μίροσλαβ Σίνγκερ.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην εφημερίδα Hospodarske Noviny και χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα αιχμηρή γλώσσα, ο Μίροσλαβ Σίγνκερ υποστηρίζει ότι οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να στρέψουν την προσοχή τους στο να βοηθήσουν τις τράπεζες, οι οποίες, ενδεχομένως, χρειάζονται ανακεφαλαιοποιήση, παρά να αφιερώνουν χρόνο στην Ελλάδα, η οποία εκπροσωπεί μόλις το 2% της ευρωπαικής οικονομίας.

«Από τη στιγμή που δεν υπάρχει επιθυμία να δοθεί στην Ελλάδα ένα σημαντικό ποσόν από τα ευρωπαϊκα διαρθρωτικά ταμεία, δεν βλέπω να υπάρχει άλλη λύση από την απομάκρυνση της Ελλάδας από την ευρωζώνη» υπογραμμίζει ο Σίγνκερ και στη συνέχεια γίνεται πιο επιθετικός:

«Μέχρι στιγμής, στην Ελλάδα έχουν δοθεί δάνεια που κατα κύριο λόγο εξυπηρετούν την εξοικονόμηση χρόνου για τους πλούσιους Έελληνες, ώστε να μεταφέρουν τα χρήματα τους στο εξωτερικό. Το γεγονός αυτό μειώνει την αξιοπιστία της Ευρώπης και την προθυμία των μη ευρωπαϊκών χωρών να δανείζουν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για να βοηθήσει την Ευρώπη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ