Κυβέρνηση κατά Βασιλακόπουλου - «Εκτός πραγματικότητας οι δηλώσεις για την Ξάνθη» - iefimerida.gr

Κυβέρνηση κατά Βασιλακόπουλου - «Εκτός πραγματικότητας οι δηλώσεις για την Ξάνθη»

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι δηλώσεις του Γιώργου Βασιλακόπουλου περί αποφυγής της διεξαγωγής του τελικού στην Ξάνθη λόγω της μουσουλμανικής μειονότητας, προκάλεσαν την αντίδραση και του υφυπουργού αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη.

Ο υφυπουργός αθλητισμού θέλησε να διαχωρίσει τη θέση του από τον πρόεδρο της ΕΟΚ περί κινδύνου του τελικού του Κυπέλλου μπάσκετ από την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.

Ο Γιώργος Βασιλειάδης εξέδωσε γραπτή δήλωση όπου τονίζει ότι τέτοιες τοποθετήσεις «είναι εκτός πραγματικότητας, δεν προάγουν το πνεύμα του αθλητισμού και παράλληλα προσβάλλουν βάναυσα ένα πολύ σημαντικό κομμάτι συμπατριωτών μας».

Αναλυτικά η δήλωση του Γιώργου Βασιλειάδη

«Έχω επιλέξει συνειδητά από τότε που ανέλαβα τα καθήκοντά μου να μην εμπλέκομαι σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων κάθε Ομοσπονδίας. Ταυτόχρονα, κάθε φορά που ανακύπτει οποιοδήποτε πρόβλημα, δίνουμε άμεσες λύσεις ώστε να προάγεται ο αθλητισμός στην πατρίδα μας.

Με αφορμή το θέμα που έχει προκύψει με τον τελικό του Κυπέλλου μπάσκετ, θα ήθελα να τονίσω ότι οι Ομοσπονδίες είναι υπεύθυνες να αποφασίσουν τον τόπο διεξαγωγής των διοργανώσεών τους.

Πολύ περισσότερο θα πρέπει να πράττουν τα δέοντα σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και να αποφεύγουν τυχόν άλλες ενέργειες ή δηλώσεις που εγείρουν σοβαρά ζητήματα, όπως το θέμα που προέκυψε με την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.

Τέτοιες δηλώσεις, πέραν του ότι είναι εκτός πραγματικότητας, δεν προάγουν το πνεύμα του αθλητισμού και προσβάλλουν βάναυσα ένα πολύ σημαντικό κομμάτι συμπατριωτών μας και όλους εμάς που είτε έλκουμε καταγωγή από την περιοχή είτε έχουμε ζήσει και βιώσει την αρμονική συμβίωση, την ομορφιά και την πολυχρωμία της περιοχής».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ