Ρομπέι: Ανεπαρκής η αντίδραση της Ε.Ε στην κρίση χρέους - iefimerida.gr

Ρομπέι: Ανεπαρκής η αντίδραση της Ε.Ε στην κρίση χρέους

Χέρμαν βαν Ρομπέι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πολλές φορές αντέδρασε στην κρίση χρέους στην ευρωζώνη με καθυστέρηση και ανεπαρκώς, δήλωσε ο πρόεδρός της Χέρμαν βαν Ρομπέι σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε σήμερα από τον βελγικό σταθμό RTBF.

«Αυτό που έχουμε είναι μια κρίση χρέους σε κάποιες χώρες της ευρωζώνης. Ελπίζαμε ότι θα βρίσκαμε λύσεις πολύ νωρίτερα. Συχνά αντιδράσαμε με μικρή καθυστέρηση και οι αποφάσεις μας υπήρξαν αδύναμες, αυτό το λέω ανοιχτά. Αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις, εργαστήκαμε προς την σωστή κατεύθυνση και σιγά-σιγά, βήμα-βήμα, θα φτάσουμε πολύ μακριά», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου τόνισε ότι «το ευρώ ως νόμισμα δεν κινδύνευσε ποτέ», ενώ πρόσθεσε ότι είναι αισιόδοξος για το μέλλον, τονίζοντας: «Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι στο τέλος θα ξεπεράσουμε αυτή την κρίση, αλλά θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος απ΄ό,τι ελπίζαμε. Το 2011 ήταν μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά, αλλά στο μεταξύ λάβαμε αυστηρά μέτρα».

Με την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί να συναντώνται αύριο, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις 30 Ιανουαρίου, ο βαν Ρομπέι διέψευσε ότι οι δύο ισχυρές ευρωπαϊκές χώρες κινούν τα νήματα. «Γιατί τότε θα χρειαζόμασταν 10 με 12 ώρες, μέχρι αργά το βράδυ, μέχρι τα χαράματα, για να καταλήξουμε σε μια απόφαση;» είπε αναφερόμενος σε παλαιότερες Συνόδους Κορυφής της ΕΕ. «Δεν είναι 2+25 (στην ΕΕ) ή 2+15 (στην ευρωζώνη)...Πρέπει να συνεργαζόμαστε, να υπάρχει ομοφωνία κάθε φορά», κατέληξε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ