Συναντήσεις Παπαδήμου-πολιτικών αρχηγών ενόψει...τρόικα - iefimerida.gr

Συναντήσεις Παπαδήμου-πολιτικών αρχηγών ενόψει...τρόικα

Λουκάς Παπαδήμος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σειρά επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς, τα κόμματα των οποίων στηρίζουν την παρούσα κυβέρνηση, θα έχει μέσα στις επόμενες ημέρες ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, ώστε να τους ενημερώσει για τα αποτελέσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ και τις γενικότερες εξελίξεις στην οικονομία.

Πιο συγκεκριμένα και ενόψει και των διαπραγματεύσεων για τη νέα δανειακή σύμβαση, ο κ. Παπαδήμος αναμένεται να συναντηθεί αύριο με τον Αντώνη Σαμαρά, συνάντηση που θεωρείται κομβικής σημασίας, καθώς ο πρόεδρος της ΝΔ θα κληθεί εντός των ημερών να στηρίξει ή όχι βασικά νομοθετήματα που η Τρόικα κρίνει ότι είναι απαραίτητα για να συνεχιστεί η χρηματοδότηση της χώρας.

Επόμενη συνάντηση του πρωθυπουργού θα είναι με το Γιώργο Παπανδρέου και θα ακολουθήσει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, ο οποίος μάλιστα απέστειλε επιστολή στον κ. Παπαδήμο, ζητώντας του σύγκληση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, για να οριοθετήσουν τη στάση που θα κρατήσει η κυβέρνηση απέναντι στις απαιτήσεις της Τρόικας.

Ο κ. Παπαδήμος αναμένεται να ζητήσει τη στήριξη των πολιτικών αρχηγών, προκειμένου να επιταχυνθεί το έργο της κυβέρνησής του, το οποίο θα συζητηθεί και στο επόμενο υπουργικό Συμβούλιο. Άλλωστε, έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι θεωρεί απαραίτητο να προχωρήσουν τα μέτρα, ώστε να ξεκινήσει σταδιακά η επανεκκίνηση της οικονομίας.

Σύμφωνα με το Βήμα, εν μέσω της απαίτησης της Τρόικας για νέα εσωτερική υποτίμηση, τα νέα μέτρα που αναμένεται να ζητηθούν από τους πιστωτές μας, ώστε να εξασφαλιστεί η κρατική χρηματοδότηση ως το 2015 με το μεγάλο πακέτο των 89 δισ. ευρώ, θα δοκιμάσουν τη συνοχή της κυβέρνησης. Κύρια σημεία αιχμής, είναι το θέμα της μείωσης των επικουρικών συντάξεων και του μισθολογικού κόστους στον ιδιωτικό τομέα και η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων.

Πάντως υπαρχουν ήδη οι πρώτες αντιδράσεις καθώς ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει μειώσεις μισθών, κάτι που απειλούν να κάνουν και άλλοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αλλά και της Νέας Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ