ΥΠΕΞ Βελγίου: Αυθαίρετο και άγριο το διάταγμα Τραμπ - iefimerida.gr

ΥΠΕΞ Βελγίου: Αυθαίρετο και άγριο το διάταγμα Τραμπ

Φωτογραφία: AP Photo/Thierry Monasse
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Αυθαίρετο και άγριο» χαρακτήρισε το διάταγμα του Ντόναλντ Τραμππου απαγορεύει την είσοδο πολιτών επτά μουσουλμανικών χωρών στις ΗΠΑ, ο υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου Ντιντιέ Ρέιντερς.

«Εχουμε πληγεί από την απόφαση για τις βίζες, που είναι αυθαίρετη και άγρια., ανέφερε μετά τη συνάντηση που είχε στη Λισαβόνα με τον Πορτογάλο ομόλογό του, τον Αουγκούστο Σάντος Σίλβα.

Ο Τραμπ υπέγραψε την περασμένη Παρασκευή ένα διάταγμα που απαγορεύει την είσοδο στις ΗΠΑ στους υπηκόους επτά χωρών (Ιράκ, Ιράν, Λιβύη, Σομαλία, Σουδάν, Συρία και Υεμένη). Εξαιρούνται όσοι έχουν διπλωματική βίζα και όσοι εργάζονται σε διεθνείς οργανισμούς.

«Σκοπεύουμε να οργανώσουμε το συντομότερο δυνατόν μια σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, μαζί με τον νέο Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ», πρόσθεσε ο Ρέιντερς.

Ο Σάντος Σίλβα δήλωσε ότι, απέναντι στη νέα αμερικανική κυβέρνηση η Ευρώπη έχει την ευθύνη να διατηρήσει τους διατλαντικούς δεσμούς.

«Η παγκόσμια τάξη εξαρτάται πολύ από τη συμμαχία μεταξύ των δημοκρατιών», από τις δυο πλευρές του Ατλαντικού, τόνισε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ