Σρι Λάνκα: Συνελήφθη αστρολόγος που προέβλεψε δολοφονία του προέδρου της χώρας - iefimerida.gr

Σρι Λάνκα: Συνελήφθη αστρολόγος που προέβλεψε δολοφονία του προέδρου της χώρας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη σύλληψη ενός πρώην στρατιωτικού και νυν αστρολόγου ο οποίος προέβλεπε τη δολοφονία του προέδρου της χώρας, Μαϊθριπάλα Σιρισένα πρόεβησαν οι αστυνομικές αρχές της χώρας.

Σύμφωνα με τα όσα είχε προβλέψει ο αστρολόγος ο πρόεδρος θα έπρεπε να έχει σκοτωθεί την περασμένη Πέμπτη, ωστόσο παραμένει ολοζώντανος και είναι καλά στην υγεία του.

Ο απόστρατος αξιωματικός του Ναυτικού Βιτζιθαμούνι Ροχάνα ντε Σίλβα μπορεί να μην διαβάζει σωστά τα ωροσκόπια αλλά ξέρει καλά τις φυλακές καθώς πέρασε δυόμισι χρόνια σ' αυτές επειδή το 1987 αποπειράθηκε να σκοτώσει τον Ρατζίβ Γκάντι, τον τότε πρωθυπουργό της Ινδίας, όταν πραγματοποίησε επίσκεψη στο Κολόμπο.

Στη συνέχεια αφού αποφυλακίστηκε αποφάσισε να ασχοληθεί με το τραγούδι αλλά το κέρδισε η αστρολογία αφού διαπίστωσε ότι το επάγγελμα αυτό είναι πιο επικερδές και πολύ δημοφιλές στη χώρα του, ιδίως στους πολιτικούς κύκλους. Τους τελευταίους έξι μήνες ο ντε Σίλβα είχε αναρτήσει πολλά μηνύματα στο διαδίκτυο, προβλέποντας ότι ο πρόεδρος Σιρισένα θα έπεφτε θύμα δολοφονικής επίθεσης στις 26 Ιανουαρίου 2017, δηλαδή την περασμένη εβδομάδα.

«Συνελήφθη για ψευδείς προβλέψεις που προκάλεσαν αναταραχή στην κοινωνία» ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας κυβερνητικός αξιωματούχος που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του.

Ο αστρολόγος αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 2 εκατομμυρίων ρουπιών, περίπου 12.300 ευρώ.

Να σημειωθεί, ότι συχνά οι πολιτικοί στη Σρι Λάνκα εμπιστεύονται περισσότερο τις προβλέψεις των αστρολόγων τους παρά τις προτάσεις των στενών συμβούλων τους. Τηρώντας αυτήν την παράδοση, ο πρώην πρόεδρος Μαχίντα Ρατζαπάξε άκουσε τον προσωπικό αστρολόγο του το 2015 και προκήρυξε πρόωρες εκλογές, δύο χρόνια πριν λήξει η θητεία του. Τα άστρα όμως δεν τον ευνόησαν: ηττήθηκε στις εκλογές και αναγκάστηκε να παραδώσει την προεδρία στον νικητή Σιρισένα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σρι Λάνκα πρόεδρος Σύλληψη αστρολόγος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ