Τετ α τετ Μέρκελ-Σαρκοζί στο Βερολίνο - iefimerida.gr

Τετ α τετ Μέρκελ-Σαρκοζί στο Βερολίνο

Τετ α τετ Μέρκελ-Σαρκοζί στο Βερολίνο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο φόρος χρηματοοικονομικών συναλλαγών τον οποίο ζητά μετ' επιτάσεως το Παρίσι θα βρεθεί σύμφωνα με πληροφορίες στην κορυφή της ατζέντας των συζητήσεων της Γερμανίδας καγκελαρίου, Ανγκελα Μέρκελ και του Γάλλου πρόεδρου, Νικολά Σαρκοζί την Δευτέρα στο Βερολίνο.

Η συνάντηση των δύο ηγετών πραγματοποιείται για να προετοιμάσουν τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα τέλη του μήνα ενώ την Τετάρτη η Άνγκελα Μέρκελ θα συναντηθεί με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι το οποίο είχε συναντήσει την περασμένη Παρασκευή και ο Νικολά Σαρκοζί.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, ο σύμβουλος του Σαρκοζί, Ανρί Γκενό αποκάλυψε ότι ο φόρος θα επιβληθεί φέτος και ότι ο γάλλος πρόεδρος θα προχωρήσει μόνος του αν οι υπόλοιπες χώρες μέλη της ΕΕ δεν συμφωνήσουν. Η σχετική απόφαση θα ληφθεί στα τέλη του μήνα.

Μάλιστα, την πρόταση για την επιβολή φόρου είχε παρουσιάσει και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Οκτώβριο του 2010, παρά τις αντιρρήσεις της Βρετανίας και της Σουηδίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ