Συρία: Ο Τραμπ έστειλε για πρώτη φορά τεθωρακισμένα σε Κούρδους και Αραβες που μάχονται τον ISIS - iefimerida.gr

Συρία: Ο Τραμπ έστειλε για πρώτη φορά τεθωρακισμένα σε Κούρδους και Αραβες που μάχονται τον ISIS

Φωτογραφία: AP/ Jake Simkin
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η συμμαχία που μάχεται το Ισλαμικό Κράτος σε Ιράκ και Συρία έλαβε για πρώτη φορά αμερικανικά τεθωρακισμένα οχήματα, όπως και την υπόσχεση για νέα αμερικανική υποστήριξη.

«Αμερικανικά τεθωρακισμένα οχήματα έφτασαν για πρώτη φορά για τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF). Εγινε μετά από την ανάληψη της εξουσίας από τη νέα αμερικανική διοίκηση», είπε ο εκπρόσωπος της συμμαχίας, Ταλάλ Σέλο, στο AFP.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η απόφαση για τα οχήματα ήταν της διοίκησης του Ντόναλντ Τραμπ και δεν πρόκειται για απλή συνέχεια της αμερικανικής υποστήριξης που υπήρχε υπό τον Μπαράκ Ομπάμα. «Παλιότερα παίρναμε ελαφριά όπλα και πυρομαχικά. Αλλά με αυτά τα τεθωρακισμένα οχήματα μπήκαμε σε νέα φάση αμερικανικής υποστήριξης. Είναι ένα σημάδι», συμπλήρωσε ο Σέλο, αναφέροντας ακόμη ότι εκπρόσωποι της νέας αμερικανικής διοίκησης τους έχουν υποσχεθεί επιπλέον υποστήριξη, ιδιαίτερα στη μάχη στη Ράκκα.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις είναι εδώ και καιρό βασικός εταίρος της συμμαχίας υπό τις ΗΠΑ, οι οποίες πολεμούν ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και το Ιράκ. Εως τώρα η Ουάσινγκτον έχει ενισχύσει τους Κούρδους και Αραβες μαχητές με ελαφρύ οπλισμό και συμβούλους. Αξίζει να σημειωθεί όμως ότι αυτό έχει προκαλέσει εντάσεις ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και την Αγκυρα, καθώς η Τουρκία θεωρεί ότι το κουρδικό YPG, βασικό μέλος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, είναι τρομοκρατική οργάνωση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ