«Συνταγή» Τραμπ στη Γαλλία θέλει το Εθνικό Μέτωπο: Μπορεί να απαγορεύσουμε τους μετανάστες αν εκλεγεί η Λεπέν - iefimerida.gr

«Συνταγή» Τραμπ στη Γαλλία θέλει το Εθνικό Μέτωπο: Μπορεί να απαγορεύσουμε τους μετανάστες αν εκλεγεί η Λεπέν

Φωτογραφία: AP/ Michael Probst
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Γαλλία μπορεί να εφαρμόσει μία ταξιδιωτική απαγόρευση, παρόμοια με εκείνη που αποφάσισε ο Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ, αν εκλεγεί πρόεδρος η Μαρίν Λεπέν, δήλωσε ηγετικό στέλεχος του κόμματός της.

Το διάταγμα Τραμπ, με το οποίο αναστέλλεται η είσοδος όλων των προσφύγων στις ΗΠΑ για 120 ημέρες, όπως σε όλους τους ταξιδιώτες από 7 χώρες για 90 ημέρες, έβαλε ιδέες στο Εθνικό Μέτωπο. Ο Στιβ Μπριουά, αντιπρόεδρος του ακροδεξιού γαλλικού κόμματος και μέλος της καμπάνιας της Λεπέν, δήλωσε στο AFP ότι σίγουρα είναι ανοιχτοί στο να αντιγράψουν την απαγόρευση του Τραμπ στη Γαλλία.

«Και γιατί όχι; Δεν είμαστε πλέον στον κόσμο των ''Αρκουδιών της αγάπης''», είπε αναφερόμενος σε σειρά κινουμένων σχεδίων. «Είμαστε σε έναν απαίσιο κόσμο, οπότε κάποιες φορές πρέπει να παίρνεις μέτρα αρχής, ακόμη κι αν σοκάρουν», είπε ο Μπριουά, που είναι και δήμαρχος της πόλης Ενάν-Μπεμόντ, 125 μίλια βόρεια του Παρισιού.

Παρά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσε το διάταγμα του Τραμπ στις ΗΠΑ, αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο, ο Μπριουά σχολίασε ότι ήταν δικαίωμα του Αμερικανού προέδρου να λάβει μία τέτοια απόφαση. «Είναι η αλήθεια ότι οι ΗΠΑ αποτελούν στόχο για τους τζιχαντιστές, οπότε αν ο Τραμπ θέλει να προστατευθεί απαγορεύοντας την είσοδο στα εδάφη του σε ανθρώπους από αυτές τις χώρες, τότε έχει αυτό το δικαίωμα», είπε ο Μπριουά στο AFP, προσθέτοντας ότι «είναι ατυχές για εκείνους που ενεπλάκησαν σε αυτό ενώ δεν έχουν καμία σχέση».

Μέχρι τώρα η Λεπέν δεν έχει τοποθετηθεί δημόσια για το διάταγμα Τραμπ για τους μετανάστες, σύμφωνα με την Local. Ομως, από την αρχή της προεκλογικής καμπάνιας της τονίζει ότι θέλει να βγάλει τη Γαλλία από την Ευρωπαϊκή Ενωση, να ενισχύσει τα σύνορα της χώρας και να περιορίσει τη μετανάστευση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ