ESM: Το ΔΝΤ πρέπει να μετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα και οικονομικά - iefimerida.gr

ESM: Το ΔΝΤ πρέπει να μετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα και οικονομικά

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πρέπει να δεσμευτεί στο ελληνικό πρόγραμμα και οικονομικά, ξεκαθάρισε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας.

Με ανάρτηση στο Twitter, ο ESM έδωσε διευκρινίσεις για τις δηλώσεις που είχε κάνει τη Δευτέρα ο επικεφαλής του, Κλάους Ρέγκλινγκ. «Για τα δημοσιεύματα σχετικά με τον ρόλο του ΔΝΤ στην Ελλάδα: Ο διευθύνων σύμβουλος του ESM ήταν πολύ σαφής ότι το ΔΝΤ πρέπει να μείνει πλήρως δεσμευμένο στην Ελλάδα και οικονομικά», ανέφερε η ανάρτηση.

Τη Δευτέρα, το Reuters μετέδωσε δήλωση του Ρέγκλινγκ, στην οποία ανέφερε ότι είναι απαραίτητη η συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα γίνει καμία εκταμίευση δόσεων αν δεν αποσαφηνιστεί η στάση του ΔΝΤ.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο Ρέγκλινγκ φέρεται να δήλωσε ότι δεν χρειάζεται το Ταμείο να μετάσχει στη χρηματοδότηση του προγράμματος, αλλά είναι αναγκαία η συμμετοχή του σε επίπεδο τεχνογνωσίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κλάους Ρέγκλινγκ ΔΝΤ ESM
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ