Σάλος: Η Μελάνια Τραμπ «τρώει» διαμάντια στο Vanity Fair Μεξικού [εικόνες]

Η μεξικανική έκδοση του περιοδικού Vanity Fair αποκάλυψε σήμερα το εξώφυλλό της: Είναι η Μελάνια Τραμπ, η οποία κάθεται σε ένα τραπέζι και «τρώει» διαμάντια από το πιάτο της.

Την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ έχει υπογράψει ένα διάταγμα με στόχο να κατασκευάσει ένα γιγάντιο τείχος που θα χωρίζει το Μεξικό από τις ΗΠΑ, η γυναίκα του φωτογραφίζεται σε εξώφυλλο μεξικανικού περιοδικού. Εκτός από το timing, που είναι εντελώς ακατάλληλο, η πόζα και το θέμα που επέλεξε προκάλεσε ήδη κύματα οργής στους χρήστες των social media.

Σε γκρι φόντο, η Μελάνια Τραμπ, χαμογελαστή, (και ελαφρά φωτοσοπαρισμένη) κάθεται σε τραπέζι μπροστά σε ένα πλατό από κοσμήματα και έχει πιάσει ένα πολύτιμο κολιέ με το πηρούνι της σαν να επρόκειτο για ένα απλό σπαγγέτι. Και το μεξικανικό περιοδικό έχει βάλει τίτλο: «Η νέα Τζάκι Κένεντι».


Η αναλύτρια και δημοσιογράφος του Μεξικού Denise Dresser, μεταξύ άλλων, ειρωνεύεται το περιοδικό με τα εξής λόγια:
«Ευχαριστούμε @VanityFairMX που έβαλες την Μελάνια Τραμπ στο εξώφυλλο. Πραγματικά, υπόδειγμα ευαισθησίας, συμπαράστασης, πατριωτισμού και εκδοτικής ευφυίας».


Το περιοδικό απάντησε στο σάιτ του στα ισπανικά λέγοντας ότι «αναγνωρίζει πως πρόκειται για μια δύσκολη περίοδο., αλλά υπερασπίζεται «μια κριτική και ανεξάρτητη άποψη για τα πρόσωπα που βρίσκονται στην επικαιρότητα».
Μια χρήστης των social media αναρωτιέται αν αυτή η φωτογραφία είναι υπαρκτή.
«Η Μελάνια Τραμπ σε εξώφυλλο του Μεξικού με ένα μπολ διαμάντια; Πραγματικά; Η διοίκηση δεν θα μπορούσε να είναι πιό πολύ στον κόσμο της;».


Αλλη χρήστης επισημαίνει ότι βλέπει σε αυτό το εξώφυλλο «έναν νέο ορισμό της ειρωνείας», ενώ κάποιοι εκτιμούν ότι πρόκειται απλά για «προδοσία».
Μια άλλη λεπτομέρεια έχει τη δική της σημασία: η Μελάνια Τραμπ φοράει ένα κατάλευκο φόρεμα. Οπως επισημαίνουν οι σχεδιαστές «το λευκό είναι σύμβολο παρθενείας και αγνότητας, έρχεται να καθαγιάσει την ισοπεδωτική βασιλεία του Ντόναλντ Τραμπ».
Βέβαια, το μήνυμα «λευκό+διαμάντια» δεν είναι βέβαιο ότι θα πετύχει τον στόχο του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ