Ρέγκλινγκ: Θα ξεμπλοκάρει η δόση μόνο όταν το ΔΝΤ μπει στο ελληνικό πρόγραμμα - iefimerida.gr

Ρέγκλινγκ: Θα ξεμπλοκάρει η δόση μόνο όταν το ΔΝΤ μπει στο ελληνικό πρόγραμμα

Φωτογραφία: AP/ Bundas Engler
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η εκταμίευση νέων δόσεων προς την Ελλάδα συνδέεται με τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο πρόγραμμα, τόνισε ο Κλάους Ρέγκλινγκ.

Ο επικεφαλής του ESM ανέφερε ότι η εκταμίευση νέας χρηματικής βοήθειας προς την Ελλάδα μπορεί να «ξεμπλοκαριστεί» μόνο όταν το Ταμείο αποφασίσει να μετάσχει στο πρόγραμμα. Το συμβούλιο του ΔΝΤ θα συζητήσει το θέμα σε συνεδρίαση στις 6 Φεβρουαρίου.

Ο Ρέγκλινγκ δήλωσε, σύμφωνα με το Reuters, ότι το Ταμείο δεν χρειάζεται να συμμετέχει στη χρηματοδότηση του προγράμματος, αλλά απαιτείται η τεχνογνωσία του.

Το τρίτο ελληνικό πρόγραμμα, των 86 δισ. ευρώ, χρηματοδοτείται τώρα μόνο από τις χώρες της ευρωζώνης. Εχουν εκταμιευθεί δόσεις προς την Ελλάδα χωρίς την επίσημη συμμετοχή του ΔΝΤ, αλλά αξιωματούχοι της ΕΕ έχουν τονίσει ότι αυτό έγινε κατ' εξαίρεση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κλάους Ρέγκλινγκ ΔΝΤ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ