Το ποδόσφαιρο επέστρεψε στο Χαλέπι -Ο πρώτος αγώνας μετά από 5 χρόνια [βίντεο] - iefimerida.gr

Το ποδόσφαιρο επέστρεψε στο Χαλέπι -Ο πρώτος αγώνας μετά από 5 χρόνια [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ηταν ένας τοπικός αγώνας ποδοσφαίρου. Για όσους τον παρακολούθησαν όμως, ήταν ένα σημάδι ότι ίσως και να επιστρέφουν σταδιακά στην «κανονική» ζωή.

Η Αλ Ιτιχάντ αντιμετώπισε την Χούριγια, το Σάββατο (2-1 το σκορ για την ιστορία), στον πρώτο ποδοσφαιρικό αγώνα που έγινε στο διαλυμένο από τον πόλεμο Χαλέπι, μετά από πέντε χρόνια.

Οπως γίνεται εύκολα κατανοητό, δεν υπήρχε επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην πόλη, από τη στιγμή που ο στρατός και οι αντάρτες άρχισαν τις μάχες για το ποιος θα την καταλάβει, το 2011.

Η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου ήταν η αναμενόμενη, το στάδιο με ζημιές από τους βομβαρδισμούς, αλλά η ατμόσφαιρα έμοιαζε με εκείνη που θα επικρατούσε σε οποιαδήποτε τοπική ποδοσφαιρική αναμέτρηση, περιγράφει το BBC. Βέβαια, το γεγονός ότι η αναμέτρηση έγινε υπό το «βλέμμα» του Μπασάρ αλ Ασαντ, του προέδρου της Συρίας το πρόσωπο του οποίου υπήρχε σε ένα μεγάλο πανό, αλλά και με ισχυρή αστυνομική παρουσία, πρόδιδε ότι δεν ήταν ένας συνηθισμένος αγώνας.

Παρόλα αυτά, οι φίλαθλοι φάνηκε να το απολαμβάνουν, φωνάζοντας συνθήματα και κουνώντας σημαίες στα χρώματα της ομάδας τους. «Δεν μπορώ να σας πω πώς είναι να επιστρέφω στο γήπεδο στο Χαλέπι μετά από πέντε χρόνια», είπε ο Ομάρ Χαμίντι, παίκτης της Ιτιχαντ, πριν από την αναμέτρηση. «Η καρδιά μου χτυπά τόσο γρήγορα!», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χαλέπι Ποδόσφαιρο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ