12 ζεστά στέκια, καφέ, μπαρ, μικρές ταβέρνες, στα Εξάρχεια-Συχνάζουν καλλιτέχνες, θα μάθεις και κουτσομπολιά - iefimerida.gr

12 ζεστά στέκια, καφέ, μπαρ, μικρές ταβέρνες, στα Εξάρχεια-Συχνάζουν καλλιτέχνες, θα μάθεις και κουτσομπολιά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι μια από τις ελάχιστες γειτονιές της Αθήνας που συνδυάζει την ατμόσφαιρα ενός μικρού χωριού με έντονη καλλιτεχνική ζωή.

Παρά τα όσα λέγονται τα Εξάρχεια δεν είναι επικίνδυνα, αντιθέτως περπατώντας στα μικρά στενάκια τους και τους χαριτωμένους πεζόδρομους με τα δέντρα και τα υπέροχα νεοκλασικά κτίρια, ειδικά προς την Καλλιδρομίου και το λόφο του Στρέφη, μόνο ασφάλεια αισθάνεσαι. Πρόσφατα μάλιστα ανακηρύχτηκαν μία από τις είκοσι τρεις καλύτερες ευρωπαϊκές γειτονιές.

Στα στέκια των Εξαρχείων θα συναντήσει κανείς ανθρώπους κάθε ηλικίας, κατοίκους της περιοχής που δεν αποχωρίζονται με τίποτα τη γειτονιά, τουρίστες, αλλά και επισκέπτες από όλη την Αθήνα. Οι συζητήσεις στα καφέ και στα εστιατόρια είναι το πιο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό της περιοχής.

Πραγματικά αξίζει να στήσετε αυτί και να ακούσετε όσα λέγονται στα διπλανά σας τραπέζια: θα μάθετε όλα τα καλλιτεχνικά νέα, θα ενημερωθείτε για τις εξελίξεις, αλλά και θα παραβρεθείτε σε εκπληκτικές λογομαχίες, που θυμίζουν παλιότερες εποχές, τότε που οι άνθρωποι έβγαιναν για να μιλήσουν και να επικοινωνήσουν.

Διαβάστε τη συνέχεια του αρθρου και δείτε τα 12 στέκια στα Εξάρχεια στο BOVARY.GR πατώντας ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εξάρχεια Στέκια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ