Δημοκρατική Συμπαράταξη: Να βρεθεί τρόπος ώστε να παραμείνουν εν λειτουργία το «Βήμα» και τα «ΝΕΑ» - iefimerida.gr

Δημοκρατική Συμπαράταξη: Να βρεθεί τρόπος ώστε να παραμείνουν εν λειτουργία το «Βήμα» και τα «ΝΕΑ»

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: INTIME NEWS
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Σοβαρή αρνητική εξέλιξη και σημαντικό πλήγμα για την ενημέρωση των πολιτών και την πολυφωνία στο χώρο των ΜΜΕ» χαρακτηρίζει η Δημοκρατική Συμπαράταξη την αναγγελία για την διακοπή λειτουργίας των εφημερίδων «Βήμα» και «ΝΕΑ» (και γενικότερα του ΔΟΛ).

Όπως τονίζει το πλήγμα γίνεται πιο σημαντικό «ιδιαίτερα όταν πρόκειται για εφημερίδες με πολύχρονη παρουσία και στήριξη προοδευτικών ιδεών στην πολιτική, οικονομική και πολιτισμική ιστορία του τόπου».

«Η εξέλιξη αυτή οδηγεί στην ανεργία 500 εργαζόμενους σε μια δύσκολη εποχή για τα μέσα ενημέρωσης. Δεν παραγνωρίζουμε τις σημαντικές ευθύνες αυτών που έφθασαν το ιστορικό συγκρότημα σε αυτή την κατάσταση. Επιβάλλεται όμως να ληφθούν αποφάσεις», σημειώνει η Δημοκρατική Συμπαράταξη ενώ ζητάει «να βρεθεί τρόπος ώστε να παραμείνουν εν λειτουργία οι εφημερίδες, μέχρι την εξεύρεση της οριστικής και βιώσιμης λύσης. Χωρίς βέβαια καμία κομματικού χαρακτήρα παρέμβαση σ’ αυτές».

«Η Κυβέρνηση έχει τον πρώτο και αποφασιστικό ρόλο. Περιμένουμε την εκδήλωση των πρωτοβουλιών της όπως έχει προαναγγείλει»,καταλήγει η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Δημοκρατική Συμπαράταξη Βήμα Νέα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ