Βελτίωση στο λιανικό εμπόριο τον Νοέμβριο - iefimerida.gr

Βελτίωση στο λιανικό εμπόριο τον Νοέμβριο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βελτιωμένος εμφανίζεται ο δείκτης λιανικού εμπορίου τον Νοέμβριο σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης κύκλου εργασιών το Νοέμβριο σημείωσε αύξηση κατά 1,8% σε ετήσια βάση, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Οκτωβρίου 2016, σημείωσε μείωση 4,3%. Ο Γενικός Δείκτης όγκου εμφάνισε αύξηση 3,6% σε ετήσια βάση, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Οκτωβρίου 2016 καταγράφει μείωση 2,4%.

Ο Εποχικά Διορθωμένος (ως προς την επίδραση εποχικών γεγονότων, π.χ. έναρξη σχολικής περιόδου, εορτές, τουριστική περίοδος κλπ) Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών, κατά τον μήνα Νοέμβριο 2016, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Οκτωβρίου 2016 σημείωσε μείωση κατά 0, 7%. Ο Εποχικά Διορθωμένος Γενικός Δείκτης Όγκου, κατά τον μήνα Νοέμβριο 2016, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Οκτωβρίου 2016 σημείωσε μείωση κατά 0,2%.

Η μεταβολή του Δείκτη Κύκλου Εργασιών κατά 1,8% τον μήνα Νοέμβριο 2016, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Νοεμβρίου 2015, προήλθε κυρίως από τις παρακάτω κατηγορίες:

  • Βιβλία-Χαρτικά-Λοιπά είδη δώρων κ.ά. αύξηση κατά 11,6%
  • Μεγάλα καταστήματα τροφίμων αύξηση κατά  4,4%
  • Έπιπλα – Ηλεκτρικά είδη – Οικιακός εξοπλισμός αύξηση κατά 1,9%
  • Φαρμακευτικά – Καλλυντικά καμία μεταβολή και
  • Καύσιμα – Λιπαντικά μείωση κατά 4,1%.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΛΣΤΑΤ λιανικό εμπόριο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ