Ιταλός ΥΠΕΞ: Η ΕΕ δεν είναι σε θέση να επικρίνει την αντιμεταναστευτική πολιτική του Τραμπ - iefimerida.gr

Ιταλός ΥΠΕΞ: Η ΕΕ δεν είναι σε θέση να επικρίνει την αντιμεταναστευτική πολιτική του Τραμπ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο εκτίμησε σήμερα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, με τα δικά της τείχη, δεν είναι σε θέση να επικρίνει το αντιμεταναστευτικό διάταγμα του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Η Ευρώπη «δεν είναι σε καλή θέση για να εκφράσει την άποψή της για τις επιλογές άλλων. Αυτό που θέλουμε να ξεχάσουμε είναι ότι και στην Ευρώπη έχουμε υψώσει τείχη», δήλωσε ο Αλφάνο σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Il Corriere della Sera.

Αντίθετα, η Ιταλία «πρωταθλήτρια κόσμου στις διασώσεις στη Μεσόγειο» και στην υποδοχή προσφύγων, μπορεί να εκμεταλλευτεί την εμπειρία της για να διαβεβαιώσει τον κόσμο ότι «η ασφάλεια και η αλληλεγγύη μπορούν να συνυπάρξουν», τόνισε.

«Το όραμά μας είναι διαφορετικό (από αυτό του Τραμπ) και μέχρι τώρα έχει αποδειχθεί ότι κερδίζει σε ό,τι αφορά την ασφάλεια: δεν συγχέουμε την τρομοκρατία με τη μετανάστευση και δίνουμε προσοχή σε συγκεκριμένες περιπτώσεις», εξήγησε ο Ιταλός υπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ