Unicredit: Επιβεβαιώνεται το κεφαλαιακό πρόβλημα της μεγαλύτερης ιταλικής τράπεζας - iefimerida.gr

Unicredit: Επιβεβαιώνεται το κεφαλαιακό πρόβλημα της μεγαλύτερης ιταλικής τράπεζας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το κεφαλαιακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει, επιβεβαίωσε η UniCredit, η οποία ανακοίνωσε τη μη τήρηση των κεφαλαιακών απαιτήσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κατά τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου.

Σε ειδικό έγγραφο της, η μεγαλύτερη τράπεζα στην Ιταλία, γνωστοποίησε πως η μείωση των κεφαλαιακών επιπέδων οφείλεται σε πρόσθετες χρεώσεις, ύψους 12,2 δισ. ευρώ, για την κάλυψη των προβληματικών δανείων. Οπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, η τράπεζα σημειώνει επίσης πως μέχρι να ανακάμψουν οι κεφαλαιακοί δείκτες, δεν θα μπορέσει να καταβάλει μέρισμα, ενώ αν αποτύχει η ΑΜΚ, δεν θα μπορέσει να πληρώσει τα επιπλέον κουπόνια Tier 1 που λήγουν τον Μάρτιο.

Παράλληλα, η ΕΚΤ έχει ζητήσει από την τράπεζα να παρουσιάσει στρατηγικό σχέδιο για την αντιμετώπιση των προβληματικών δανείων μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Στο πλαίσιο αυτό, η UniCredit το προσεχές διάστημα, αναμένεται να εκκινήσει τη διαδικασία άντλησης νέων κεφαλαίων, ύψους 13 δισ. ευρώ, μέσω της έκδοσης νέων μετοχών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ UniCredit ανακεφαλαιοποίηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ