ΔΝΤ και Γερμανία: Η Ελλάδα έχει ήδη χρεοκοπήσει - iefimerida.gr

ΔΝΤ και Γερμανία: Η Ελλάδα έχει ήδη χρεοκοπήσει

Φούεστ: Η Ελλάδα έχει ήδη χρεοκοπήσει
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρόεδρος του επιστημονικού συμβουλίου στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, Κλέμενς Φούεστ διατυπώνει την εκτίμηση ότι η Ελλάδα είναι ήδη χρεοκοπημένη και ότι το «κούρεμα» του 50% δεν είναι αρκετό αλλά η συμμετοχή σε αυτό θα έπρεπε να είναι υποχρεωτική, ακόμη κι αν προέκυπτε ο κίνδυνος χρεοκοπίας.
Σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, ο Κλέμενς Φούεστ επισημαίνει ότι θα έπρεπε η ελληνική κυβέρνηση να πει ότι δεν μπορεί να εξοφλήσει τα χρεή της κι έτσι να γίνει ένας καλύτερος διακανονισμός.
«Ερώτημα ήταν αν μπρούσε να ασφαλίσει κανείς πλέον κρατικά ομόλογα για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας. Νομίζω ότι το καλύτερο θα ήταν να επι κανείς ειλικρινά ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να εξοφλήσει τα χρέη της. Έτσι, θα μπορούσε να γίνει καλύτερος διακανονισμός» και συμπλήρωσε ότι
«η Ελλάδα είναι κατά τη γνώμη μου ήδη χρεοκοπημένη. Και η δήθεν εθελούσια συμμετοχή δεν ήταν πραγματικά εθελούσια, οι δανειστές εξαναγκάστηκαν σε αυτήν. Αυτό προκάλεσε μεγάλη ανασφάλεια».

Τι δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ, Ολιβιέ Μπλανσάρ

Με δηλώσεις του στο τηλεοπτικό κανάλι CNBC, o Μπλανσάρ υποστήριξε πως «τα στοιχεία για το ελληνικό χρέος δεν είναι καλά. Χρειάζεται σημαντική μείωση ώστε να μπορέσει η Ελλάδα να πάρει ανάσα» ενώ πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι «Οι αριθμοί πρέπει να υπολογιστούν, και όσο τα μακροοικονομικά στοιχεία επιδεινώνονται, ίσως το κούρεμα θα πρέπει να είναι μεγαλύτερο».

Ο Μπλανσάρ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι κάθε συμφωνία για μείωση του ελληνικού χρέους θα έχει ως προϋπόθεση την υιοθέτηση πιο πολλών μεταρρυθμίσεων, συμπεριλαμβανομένης, όπως είπε, της «μισθολογικής προσαρμογής».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ