Αυστραλιανό Οπεν: Η Σερένα κέρδισε τον «εμφύλιο» των Γουίλιαμς στον τελικό -Ξεπέρασε την Στέφι Γκραφ

Ηταν δεδομένο ότι το τρόπαιο θα κατέληγε στην οικογένεια Γουίλιαμς. Το μόνο που απέμενε να φανεί στο κορτ, ήταν ποια από τις δύο αδελφές θα ήταν η νικήτρια του τελικού στο Αυστραλιανό Οπεν.

Εκεί, δεν υπήρξε έκπληξη. Το φαβορί, η Σερένα Γουίλιαμς, κέρδισε με 6-4, 6-4 την αδελφή της Γουίλιαμς, για να κατακτήσει τον 23ο τίτλο της σε Γκραν Σλαμ. Ετσι, η 35χρονη κατάφερε να ξεπεράσει την Στέφι Γκραφ στη λίστα των παικτριών με τους περισσότερους τίτλους, από το 1968 που τα Γκραν Σλαμ αποδέχθηκαν επαγγελματίες. Πλέον, μόνο η Μάργκαρετ Κορτ έχει περισσότερους τίτλους, σε ατομικό, σε Γκραν Σλαμ, έναν περισσότερο από την Γουίλιαμς.

Χάρη στη νίκη της, η Αμερικανίδα θα ανακτήσει και την πρώτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη, εκθρονίζοντας την Αντζελίκ Κερμπέρ.

«Συγχαρητήρια στην Σερένα για τον 23ο τίτλο», είπε η Βένους, που στα 36 της έγινε η γηραιότερη φιναλίστ στο Αυστραλιανό Οπεν. Η αδελφή της φρόντισε όμως να της αποδώσει τα εύσημα. «Σε καμία περίπτωση δεν θα έφτανα στους 23 τίτλους χωρίς εσένα. Είσαι η έμπνευσή μου. Είσαι ο μοναδικός λόγος που στέκομαι εδώ σήμερα. Είσαι ο μόνος λόγος που υπάρχουν οι αδελφές Γουίλιαμς. Σε ευχαριστώ που με ενέπνευσες. Κάθε φορά που κέρδιζες αυτή την εβδομάδα, ένιωθα σαν να έπαιρνα κι εγώ μία νίκη», είπε η Σερένα Γουίλιαμς στην αδελφή της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ