Αυστραλιανό Οπεν: Η Σερένα κέρδισε τον «εμφύλιο» των Γουίλιαμς στον τελικό -Ξεπέρασε την Στέφι Γκραφ - iefimerida.gr

Αυστραλιανό Οπεν: Η Σερένα κέρδισε τον «εμφύλιο» των Γουίλιαμς στον τελικό -Ξεπέρασε την Στέφι Γκραφ

Φωτογραφία: AP/ Jack Thomas
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ηταν δεδομένο ότι το τρόπαιο θα κατέληγε στην οικογένεια Γουίλιαμς. Το μόνο που απέμενε να φανεί στο κορτ, ήταν ποια από τις δύο αδελφές θα ήταν η νικήτρια του τελικού στο Αυστραλιανό Οπεν.

Εκεί, δεν υπήρξε έκπληξη. Το φαβορί, η Σερένα Γουίλιαμς, κέρδισε με 6-4, 6-4 την αδελφή της Γουίλιαμς, για να κατακτήσει τον 23ο τίτλο της σε Γκραν Σλαμ. Ετσι, η 35χρονη κατάφερε να ξεπεράσει την Στέφι Γκραφ στη λίστα των παικτριών με τους περισσότερους τίτλους, από το 1968 που τα Γκραν Σλαμ αποδέχθηκαν επαγγελματίες. Πλέον, μόνο η Μάργκαρετ Κορτ έχει περισσότερους τίτλους, σε ατομικό, σε Γκραν Σλαμ, έναν περισσότερο από την Γουίλιαμς.

Χάρη στη νίκη της, η Αμερικανίδα θα ανακτήσει και την πρώτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη, εκθρονίζοντας την Αντζελίκ Κερμπέρ.

«Συγχαρητήρια στην Σερένα για τον 23ο τίτλο», είπε η Βένους, που στα 36 της έγινε η γηραιότερη φιναλίστ στο Αυστραλιανό Οπεν. Η αδελφή της φρόντισε όμως να της αποδώσει τα εύσημα. «Σε καμία περίπτωση δεν θα έφτανα στους 23 τίτλους χωρίς εσένα. Είσαι η έμπνευσή μου. Είσαι ο μοναδικός λόγος που στέκομαι εδώ σήμερα. Είσαι ο μόνος λόγος που υπάρχουν οι αδελφές Γουίλιαμς. Σε ευχαριστώ που με ενέπνευσες. Κάθε φορά που κέρδιζες αυτή την εβδομάδα, ένιωθα σαν να έπαιρνα κι εγώ μία νίκη», είπε η Σερένα Γουίλιαμς στην αδελφή της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ