«Πόλεμος» Τραμπ με τα ΜΜΕ: Καλά θα κάνουν να το βουλώσουν, λέει ανώτερος σύμβουλός του - iefimerida.gr

«Πόλεμος» Τραμπ με τα ΜΜΕ: Καλά θα κάνουν να το βουλώσουν, λέει ανώτερος σύμβουλός του

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Τα ΜΜΕ καλά θα κάνουν να το βουλώσουν», λέει ο επικεφαλής στρατηγικού σχεδιασμού του Λευκού Οίκου, Στήβεν Μπάνον, περιγράφοντας τους μεγάλους αμερικανικούς δημοσιογραφικούς ομίλους ως «κόμμα αντιπολίτευσης».

Ο ακροδεξιός ιδεολόγος και πρώην τραπεζίτης της Goldman Sachs, που έγινε ανώτερος σύμβουλος στο Λευκό Οίκο είπε στους Τάιμς της Νέας Υόρκης ότι οι δημοσιογραφικοί οργανισμοί «εξευτελίστηκαν» με την αποτυχία τους να προβλέψουν τη νίκη του Τραμπ.

Τα μεγάλα αμερικανικά ΜΜΕ έχουν συγκρουστεί με τον Λευκό Οίκο ως προς τον αριθμό των ατόμων που παρέστησαν στην ορκωμοσία του νέου προέδρου, ενώ αμφισβήτησαν και τους ισχυρισμούς του Τραμπ για εκτεταμένη καλπονοθεία.

Στην τηλεφωνική του συνέντευξη με τους New York Times ο Μπάνον είπε ότι «τα ΜΜΕ θα έπρεπε να ντρέπονται, να νιώθουν ταπεινωμένα, να το βουλώσουν και να ακούνε για λίγο διάστημα. Τα ΜΜΕ είναι το κόμμα της αντιπολίτευσης εδώ» είπε για να προσθέσει λίγο αργότερα «όχι το Δημοκρατικό Κόμμα».

«Πόλεμος» Τραμπ με τα ΜΜΕ: Καλά θα κάνουν να το βουλώσουν, λέει ανώτερος σύμβουλός του | iefimerida.gr 0

Ο Μπάνον υποστήριξε ακόμη ότι οι δημοσιογραφικοί οργανισμοί «δεν καταλαβαίνουν αυτή τη χώρα. Ακόμη δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.»

Στη διάρκεια της συνέντευξης ο σύμβουλος πολιτικής επικοινωνίας και στρατηγικής.του Τραμπ αναφέρθηκε κυρίως στα «κυρίαρχα» ΜΜΕ ή τα media της ελίτ, αν και εστίασε περισσότερο στους Τάιμς της Νέας Υόρκης και την Washington Post.

Μέχρι τον περασμένο Αύγουστο ο Μπάνον ήταν επικεφαλής του ακροδεξιού ιστότοπου Breitbart News κι αργότερα ανέλαβε τα ηνία της προεκλογικής καμπάνιας του Τραμπ τους τελευταίους μήνες πριν τις εκλογές. Αποτελεί μία ιδιόρρυθμη φιγούρα. Έχει αυτοχαρακτηριστεί «λενινιστής» που «σκοπεύει να διαλύσει το κράτος». Επίσης, έχει χαρακτηρίσει τις προοδευτικές γυναίκες «ένα τσούρμο λεσβιών», ενώ το 2014 κάλεσε την ηγεσία των Ρεπουμπλικανών να αφήσει τη λαϊκή βάση του κόμματος να πάρει την κατάσταση στα χέρια της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ