Αποκλειστικό ρεπορτάζ iefimerida: Ετσι δρουν τα παραμάγαζα -Ζητούν μίζες για να σβήνουν κλήσεις - iefimerida.gr

Αποκλειστικό ρεπορτάζ iefimerida: Ετσι δρουν τα παραμάγαζα -Ζητούν μίζες για να σβήνουν κλήσεις

Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η σύλληψη του διοικητή της τροχαίας Αιγάλεω, που ζήτησε 2.000 ευρώ για να σβήσει κλήση, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

Παρόμοια περιστατικά συμβαίνουν - όπως καταγγέλλουν οι επαγγελματίες οδηγοί - σε ολόκληρη τη χώρα. Επιτήδειοι που συνεργάζονται με ενστόλους σβήνουν πρόστιμα, για υπέρβαρα φορτία με το αζημίωτο.

Δείτε την απολογία-καταγγελία ιδιοκτήτη φορτηγού προς τους αρμοδίους όπου καταγγέλλει ότι άτομο που σχετίζεται με το λιμάνι της Πάτρας του πρότεινε να «καθαρίσει» για πρόστιμο υπέρβαρου φορτίου με 1.500 ευρώ. Πρόταση την οποία δεν έκανε δεκτή ο ίδιος, όπως αναφέρει.

Η συγκεκριμένη καταγγελία δείχνει το μέγεθος του προβλήματος. Για ευνόητους λόγους δεν αποκαλύπτουμε τα στοιχεία του καταγγέλλοντος, τα οποία είναι στη διάθεση του iefimerida.

(Σ.σ.: Διατηρήσαμε την ορθογραφία και τη σύνταξη που έχει στην απολογία του ο καταγγέλλων).

Αποκλειστικό ρεπορτάζ iefimerida: Ετσι δρουν τα παραμάγαζα -Ζητούν μίζες για να σβήνουν κλήσεις | iefimerida.gr 0
Αποκλειστικό ρεπορτάζ iefimerida: Ετσι δρουν τα παραμάγαζα -Ζητούν μίζες για να σβήνουν κλήσεις | iefimerida.gr 1

ΑΠΟ : ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ

ΠΡΟΣ : ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ –

ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ

Β’ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

ΑΦΟΡΑ : Αριθ. Φακέλου : ΧΧΧΧ

Αριθ. Σχεδίου : ΧΧΧΧ

Τρίπολη, 19/10/2012

Α Π Ο Λ Ο Γ Ι Α

Κύριοι,

Στις 12/10/2012, παρέλαβα την κλήση σας που αφορά το πιο πάνω φάκελο σας.

Ως ιδιοκτήτης του ΧΧΧΧΧΧ, και υπεύθυνος φόρτωσης του, σας δηλώνω με κάθε ειλικρίνεια ότι δεν υπήρχε σκοπιμότητα για φόρτωση πέραν του νόμιμου βάρους. Και αυτό αποδεικνύεται από τα cmr όλων των παρτίδων που είχαν φορτωθεί στο συγκεκριμένο trailer εκ τον οποίον το ένα είχε τυπογραφικό λάθος με μεγάλη απόκλιση από το πραγματικό βάρος.

Δηλαδή, ήταν 11.980 κιλά, και στο cmr αναφερόταν 5800 κιλά, δηλαδή μια διαφορά 6180 κιλά.

Λαμβάνοντας λοιπών υπόψην αυτό το λάθος, καθώς επίσης ότι η ζύγιση των φορτηγών είναι υποχρεωτική πριν από την επιβίβαση τους στο καράβι, είναι εύκολο να αντιλήφθητε ότι για ότι συνέβη δεν υπήρχε σκοπιμότητα ούτε δόλος.

Επίσης, θεωρώ σκόπιμο να σας αναφέρω μέσω της απολογίας μου, ενώ δέχτηκα εγώ τηλεφωνικά καθώς και συνεργάτες μου, κατά την ώρα της διαπίστωσης του υπέρβαρου, πρόταση από άτομο το οποίο σχετίζεται με τον λιμάνι, να «καθαρίσει την υπόθεση» με 1500,00 ευρώ.

Εγώ επειδή δεν λειτουργώ με αυτή την λογική, αρνήθηκα τέτοιου είδους διευθέτηση, και επειδή είμουν σίγουρος ότι κάποιο λάθος είχε γίνει, προσήλθα την επόμενη στην υπηρεσία σας και σε συνεννόηση με τους λιμενικούς που είχαν αναλάβει την υπόθεση, διαπιστώσαμε ότι πράγματι, υπήρχε λάθος όπως σας αναφέρω πιο πάνω, και επέλεξα τις νόμιμες διαδικασίες για να αντιμετωπίσω το πρόβλημα που μου προέκυψε από το τυπογραφικό λάθος.

Επειδή, οι ποινές και τα πρόστυμμα που προβλέπονται, είναι εξοντωτικά, ιδιαίτερα στην σημερινή άσχημη οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζουμε όλοι μας, σας ζητώ να λάβετε υπόψιν σας όλα όσα σας προανέφερα και να αποφασίσετε σύμφωνα με αυτά.

Ο ιδιοκτήτης του ΧΧΧΧΧ

ΧΧΧΧΧΧΧΧ ΧΧΧΧΧΧΧΧ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κλήσεις μίζα υπέρβαρο παραμάγαζα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ