Σύγκληση Ολομέλειας της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου ζητούν οι αντεισαγγελείς - iefimerida.gr

Σύγκληση Ολομέλειας της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου ζητούν οι αντεισαγγελείς

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θέση στο μείζον ζήτημα της παράτασης του ορίου συνταξιοδότησης των δικαστών ζητούν να πάρουν οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου με αίτημα τους για σύγκληση της Ολομέλειας της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Το αίτημα απεστάλη χθες προς την Εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ξένη Δημητρίου και υπογράφεται από δεκαπέντε ανώτατους εισαγγελείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο αίτημα τους αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι είναι αναγκαία η σύγκληση και της δικής τους Ολομέλειας για ένα τόσο κρίσιμο θέμα γενικότερου ενδιαφέροντος, που έχει προκαλέσει αναστάτωση σε συναδέλφους τους, εισαγγελείς και δικαστές. Επιπλέον επισημαίνουν ότι το θεσμικό ζήτημα ήρθε στην επικαιρότητα τους τελευταίους μήνες αν και δεν είχε απασχολήσει επί πολλές δεκαετίες εν ενεργεία δικαστικούς λειτουργούς.

Μετά από την σχεδόν ομόφωνη αυτή κίνηση των ανωτάτων εισαγγελέων, που δίνουν το δικό τους στίγμα στο θέμα αυτό, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και η έκφραση της επιστημονικής γνώμης του εισαγγελικού κλάδου.

Σήμερα στο Εφετείο Αθηνών η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου κατά την κοπή της πίττας επανέλαβε ότι θα οριστεί νέα ημερομηνία της Διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, μόλις η εισηγήτρια της υπόθεσης, αντιπρόεδρος Ειρήνη Κιουρτσόγλου, είναι έτοιμη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ